Annonse

Fazer food services selges

Fazer Group har inngått avtale om å selge Fazer Food Services til Compass Group PLC. Fazer Group fokuserer på «Fast Moving Consumer Goods» (FMCG), forbruksvarer til private konsumenter, samt konsumentvirksomheter. Transaksjonen forutsetter godkjennelse av EU’s konkurransemyndigheter.

Fazer Food Services er en av Nordens ledende aktører innen kantine- og personalrestaurantbransjen. Compass Group PLC er en ledende global måltidsleverandør med virksomheter i 45 land.

Fazer Group er i dag et konsern med flere ulike virksomhetsområder, men med begrensede synergier mellom «fast moving consumer goods», forbruksvarer til private konsumenter, og måltidsleveranser.

- Vi ser interessante vekstmuligheter i alle deler av Fazer Group konsernet, hver og en med sine spesifikke investeringsbehov. Derfor har vi bestemt oss for å strømlinjeforme virksomhetsporteføljen, slik at vi kan fokusere på å gripe disse mulighetene. Vi er svært fornøyde med Compass Group PLC som ny potensiell eier av Fazer Food Services. Fazer Food Services kan starte en ny fase med forsterket støtte til vekst og utvikling. Fazer Group vil på sin side få midler til å investere i sin vekststrategi, sier Christoph Witzthum, President & CEO i Fazer Group.

Transaksjonen er avtalt til selskapsverdi på ca 475 MEUR (NOK 4,6 milliarder).

Alle Fazer Food Services’s ansatte, ca 7000, er omfattet av oppkjøpet.

Compass Group PLC er en verdensledende leverandør av måltidsrettede tjenester og andre supporttjenester, med en omsetning på 26 milliarder Euro (NOK 256 milliarder). De driver virksomheter i 45 land med 600.000 ansatte og serverer 5,5 milliarder måltider i året. Selskapet har spesialisert seg på måltidsleveranser innen flere segmenter; næringsliv & industri, helsevesen & eldreomsorg, utdanning, sport & fritid, forsvaret og offshore, med en portefølje av etablerte merkenavn.

Annonse
Annonse
Annonse