Annonse

Flere 100 millioner gjestedata hacket hos marriott


Marriotts reservasjonssystem er blitt utsatt for datahacking, potensielt kan det ha ført til at personlig informasjon til omkring 500 millioner gjester er blitt gjort tilgjengelig for uvedkommende.

Hackingen er utført mot databasen Marriott overtok i forbindelse med Starwood-fusjonen i 2016, da de fikk bl.a. Sheraton og Westin inn i selskapet.

Marriott opplyser at hackere har hatt “unauthorized access” til Starwoods reservasjonssystem siden 2014, men de oppdaget det først forrige uke og tok umiddelbart grep for å gjøre systemet sikkert igjen.

Ifølge Marriott har hackerne hatt tilgang til navn, telefonnumre, email-adresser, passnumre, fødselsdatoer og opplysninger om inn- og utsjekk ved hotellene.

Marriott advarer om at de ikke kan bekrefte eller avkrefte om hackerne har greid å dekryptere kredittkortopplysninger.

- Vi har ikke levd opp til hva våre gjester fortjener og til de kravene vi stiller til oss selv. Vi gjør nå alt vi kan for å støtte våre gjester og bruker de erfaringer vi har gjort for å gjøre ting bedre fremover, sier Marriotts CEO, Arne Sorenson (bildet).

Marriott har anmeldt hackingen til myndighetene og har startet å emaile gjester som har vært berørt av angrepet. De har også satt opp en spesiell informasjons webside.

Marriotts aksjer har allerede falt 6% i premarket trading, som reaksjon på denne saken.

 

Annonse
Annonse
Annonse