Annonse

Glimrende julebordsesong

- Årets julebordsesong har vært veldig bra. Den startet litt tidligere enn normalt, allerede i midten av oktober. Folk bruker litt mer penger iår enn tidligere, sier restauratør Kay Johnsen på Engebret Café, en av Oslos mest populære julebordsrestauranter.

- Nå har vi vært gjennom noen år med finanskrise og ifjor var det frykt for svineinfluensa, dette har ikke vært dårlige år, men langt dårligere enn iår. Denne julebordssesongen er det nesten sprengt hos oss, fulle hus hver dag helt frem til 22.desember. Vanligvis har mandager og tirsdager i førjulstiden vært  litt svake, men ikke iår. Vi ser en fin økning i bedriftsmarkedet, det går mer på fellesregninger enn hva som var tilfelle ifjor. Ifjor sviktet bedriftsmarkedet litt på grunn av at mange gjester ikke kom, enten fordi de hadde fått svineinfluensa, eller var redde for å bli smittet. Iår ble vi fullbooket mye tidligere enn hva vi har vært vant til de siste årene, og vi har venteliste av gjester  hver dag frem til jul, sier Kay Johnsen.

- Vi har to bordsetninger på middag og en, til en og en halv på lunsj. Vi har rundt 600 gjester pr dag, og har også vært oppe i 800. Julelunsjen, der vi kjører en stor buffet, har tatt helt av iår. Engebret har veldig mange stamgjester. Til lunsj kan jeg nesten gå og hilse på alle sammen. Særlig før jul er det mange som må en tur på Engebret, de sier at de ikke får julestemningen før de har vært her. Jeg har inntrykk av at folk er litt mer spandable når det gjelder vin og avec iår enn de var iallfall for to år siden, da finanskrisen truet.

Lutefisk er bestselgeren før jul, iår serverer vi ialt ca 16 tonn. Pinnekjøtt går det også mye av, men størst økning ser vi på smalahoved. Mange vennelag har smalahoved på menyen, kanskje for å bryte en ny barriere. Mange prøver seg med smalahoved på første servering og går så over til pinnekjøtt på annen servering. Vi har faste leverandører på det vi bruker mest av. Tørrfisken får vi fra Brødrene Andreassen på Røst, smalahoved og pinnekjøtt fra Ivar Løhne på Voss. Julebordene krever mange ansatte, mye varmmat skal ut samtidig. Vi har en meget dyktig stab og har heldigvis ingen problemer med å få tak i nok folk, de står nærmest i kø for å få jobbe her.

Vi har allerede endel innbooking for neste år, og det ser også veldig bra ut. Juni begynner allerede å bli ganske full. Vi kan se på forhåndsbookingene når det er store messer og konferanser i byen, sier Kay Johnsen på Engebret Café.

Les hele artikkelen i desemberutgaven av HRR.

Annonse
Annonse
Annonse