Annonse
Foto: VisitBritain

COP26 – gode tider for Glasgow-hotellene

Arrangørene av COP26 har inngått avtale med endel hoteller for deler av deres kapasitet, men det er mangel på hotellrom sentralt og prisene på overnatting er tildels skyhøye. Det er rett og slett ikke nok hotellrom for alle deltagerne og mange må bo langt unna konferansesenteret. Passasjerferger er leid inn for at de som jobber for arrangørene skal ha et sted å overnatte.

De fleste store kjedene melder at deres hoteller er helt fulle, iallfall den første konferanseuken, det gjelder for eksempel Hilton, Radisson og Marriott. Men for de som kan betale er det alltid håp. Jurys Inn, i sentrum av Glasgow, kan for eksempel tilby et vanlig rom fra torsdag 4. til fredag 5.november for 7237 kroner, ikke inkludert frokost. Samme rom koster to uker senere, 18. – 19. november, 978 kroner, fremdeles uten frokost.

Mange utleiere på Airbnb og lignende søkemotorer, har gode dager, men man skal ikke være for grådig. I forrige uke ble en utleier utestengt fra Airbnb fordi han prøvde å legge ca 17.000 kroner ekstra på en allerede bekreftet booking.

Annonse
Annonse
Annonse