Hotell

Russiske gjester er uønsket ved hotell i Tromsø

Hotellkjede i Tromsø ønsker ikke russiske gjester

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en politisk markering om at vi har sympati for Ukraina. Dette er vår måte å markere at det som skjer i Ukraina ikke er greit.

Det sier Idar Gabrielsen som eier den lokale hotellkjeden Enter i Tromsø. Til sammen har de tre hotellene 600 senger.

Samtidig som de tilbyr ledige rom til ukrainske flyktninger, har de hengt opp en plakat i hotellresepsjonen, der det går klart fram at russiske gjester ikke er velkommen.

Det var Nordlys som omtalte saken først.

Vi har tilbudt ukrainske flyktninger å bo her gratis, og da syns vi det er dårlig takt og tone at det bor russere på samme hotell, sier Gabrielsen.

Kraftig kritikk

– Vi har fått massiv kritikk, særlig på sosiale medier. Folk har ilagt oss motiver vi ikke har. Folk tror vi er drevet av hat og uvilje mot det russiske folk, hvilket vi ikke er.

På spørsmål fra Nordlys om dette er lovlig svarer Gabrielsen at han ikke er sikker på dette. - Det er nok i gråsonen, sier han.

Nekter ikke russere å komme

– Men vi har ikke nekta noen å komme. Om det kommer en russer og vil sjekke inn blir vedkommende ønsket hjertelig velkommen, og vil ikke bli diskriminert. Vi har ingen forutinntatte holdninger til russere eller andre, og vi behandler dem som enhver annen gjest. Det er kun en politisk markering, avslutter han.

Powered by Labrador CMS