Annonse
Foto: Paraplystativet på Moxy Bergen.

Automatisert løsning for hotellparaplyer

Dripdrop er en automatisert paraplyløsning, der gjesten gjennom selvbetjening får tilgang til en paraply av høy kvalitet. Stativet med paraplyer står vanligvis ved hotellets inngang, og gjesten låner en paraply gjennom et enkelt kontaktløst sveip med et kredittkort. Registreringen er en sikkerhet for at paraplyen i langt høyere grad kommer tilbake, og at den blir behandlet skikkelig og kan brukes av en annen gjest.
 
Hotellet må bare sørge for å fylle opp paraplystativet og at stativet er koblet til strøm.
 
Dripdrop leverer automatisk nye paraplyer til hotellet etter behov, på den måten trenger ikke hotellet bestille nye paraplyer selv.
 
I Danmark benytter Scandic-hotellene allerede Dripdrops paraplyløsning, hvor de stiller et stativ med paraplyer til rådighet for hotellgjestene.
 
– Systemet er bra, og vi får veldig gode tilbakemeldinger fra hotellene våre. Gjestene har ikke noe imot å betale for paraplyen, hverken for å låne den eller for å kjøpe den, hvis de ønsker å beholde paraplyen. Vi er fornøyd med systemet, for det er ingen administrasjon knyttet til det for det enkelte hotell, og betalingen skjer over nett med kort. Vi legger også vekt på at vi låner ut en paraply av høy kvalitet, og dermed styrker vi også vårt eget merke, sier Jakob La Cour, innkjøpsansvarlig for Scandic-hotellene i Danmark.
 
Moxy Bergen først i Norge
 
I Norge har det nye Moxy Hotel i Bergen hentet løsningen fra Danmark, og i løpet av de kommende månedene introduserer Citybox Dripdrop-systemet på deres hoteller i Bergen og Oslo.
– Moxy Hotel har vært veldig fornøyd med produktet, ikke minst fordi det ikke krever ekstraarbeid for personalet. Paraplyen er et gedigent og lekkert produkt som vi kan tilpasse vårt eget merke. Dessuten passer systemet godt inn i Moxy Bergens konsept. Vi kommer definitivt til å bruke Dripdrop i vår historiefortelling om bærekraft, sier Brand manager Kristian Haaber.
 
– Vi har helt fra begynnelsen sett Norge som et ideelt sted for oss å operere. Norge er et av de landene som går foran når det gjelder bærekraft, og i tillegg regner det en stor del av tiden i Norge, sier Andreas Søgaard, grunnlegger av Dripdrop.
 
– Vi hyller den sirkulære tankegangen, hvor paraplyen brukes om og om igjen, og derfor er paraplyen vår også utviklet og designet for å kunne brukes mange ganger.
 
Vi har utviklet en paraply av høy kvalitet, hvor vi bl.a. benytter rPET polyester gjenbruksplast. Dripdrop har også inngått et samarbeid med Eden Reforestation Project, hvor vi i samarbeid med hotellpartnerne planter et tre hver gang en paraply lånes ut, sier Andreas Søgaard.
Annonse
Annonse
Annonse