Annonse
Stordalen taper fortsatt penger, selv etter en god sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Det tar nok litt tid før jeg tjener penger igjen

Nylig ble det kjent at eventbyrået All-in, som Stordalen eier, skal arrangere NHOs årskonferanse 6. januar neste år.

All-in ledes og drives av Jens Nesse og Jan Fredrik Karlsen.

Nyheten om arrangementjobben er en gledelig nyhet for eventbyrået, som i likhet med mye annet Stordalen eier, har lidd under koronapandemien.

For som en betydelig investor og eier innenfor hotell og reiseliv, er Stordalen en av de som har tapt mest på koronakrisen. Nå er ikke 2020-tallene for bokforlaget Strawberry klart ennå, men bare hotellkjeden Nordic Choice Hotels tapte nesten to milliarder kroner i fjor.

I tillegg eier Stordalen reiseselskapet Ving, og har en betydelig eierandel i Hurtigruten.

Men selv om sommeren har bydd på flere gjester, beskriver han den som en Heinz’ ketchupflaske – vanskelig å få ut ketchupen.

– Nå i sommer kom hele flasken. Alle skulle på ferie i Norge. Problemet vårt var at det var enormt vanskelig å få folkene våre tilbake. Vi klarte nesten ikke å få tilbake folk, sier Stordalen til Dagens Næringsliv.

Men han pengene har fortsatt ikke begynt å strømme på.

– Det tar nok litt tid før jeg tjener penger igjen. Vi gikk inn i denne krisen med veldig solide finanser, sier han videre.

Tidligere hadde nemlig DN en sak hvor de skrev at Stordalen hadde høy belåning. Dette avviser han. Stordalen forteller at hotellselskapet satt på mye cash, og ideen hans hele tiden har vært å reinvestere dem.

Penger og cash er heller ikke det som betyr noe, poengterer Stordalen. Det er den usigelige troen på kultur og et bra tillitsforhold med banken som har tatt dem gjennom denne krisen.

Staten har fått kritikk fra flere hold det siste året for å ha gitt mange hundre millioner kroner i krisestøtte til Stordalens hotellkonsern. Selv understreker Stordalen viktigheten av norsk eierskap, forutsigbarhet og rammen, og takker samtidig politikerne og byråkrati som raskt kom på banen med hjelp da hotellene ble stengt ned.

Likevel mener han det har vært for lite. I alle fall ifølge tallene han sitter på. I stedet beskriver han det som et lite plaster på et stort sår, og sier de fortsatt kommer til å tape mye penger i år.

En svale gjør ingen sommer, legger han til.

Annonse
Annonse
Annonse