Annonse
I vannkanten ved Kviknes Hotel i Balestrand i Sognefjorden vil hotellsjef Sigurd Kvikne bygge undersjøisk restaurant. Foto: Kviknes Hotel

Vil bygge undersjøisk restaurant

Hotellsjef Sigurd Kvikne ved det tradisjonsrike hotellet Kviknes Hotel i Sognefjorden vil lage undersjøisk restaurant. Han mener det vil bli en arkitektonisk og følelsesmessig opplevelse.

Fra før finnes den undersjøiske restauranten Under på Lindesnes, som var første i sitt slag i Europa da den ble åpnet i 2019.

Nå håper hotellsjef Kvikne at Norges andre undersjøiske restaurant kan være med å gjøre turistbygda Balestrand enda mer spektakulær.

– Vi vil lage noe som er så spennende at det blir et «must» å reise til Balestrand, sier Kvikne til NRK.

Planen er å bygge en flytedokk som også skal fungere som en molo og en bølgebryter for en gjestehavn og et utendørs flytende svømmebasseng. I tillegg skal det da bygges en restaurant i vannoverflaten.

Arkitekt, partner og daglig leder i Mad arkitekter i Stavanger sier de ønsker å lage noe spektakulært ut av en praktisk funksjon.

Hotellsjef Kvikne lover i tillegg til en spektakulær restaurant en spesiell utsikt, lyssetting og arkitektur, og den beste sjømaten mellom Bergen og Trondheim.

Han håper restauranten kan være med å styrke Balestrand som et helårs-reisemål i Norge. Det vil igjen skape mellom 50 og 100 helårsarbeidsplasser i Balestrand, tror han.

Kvikne påstår at han ikke ennå ikke har regnet på hva prosjektet vil koste, eller når det kan stå ferdig. Et forprosjekt skal gi mer konkrete svar.

Annonse
Annonse
Annonse