Hotell

Tonje Holtungen ble kåret til Norges beste konditor i 2017.

Norges beste konditor skal kåres på UMAMI ARENA

Publisert Sist oppdatert

Det er nå klart at UMAMI ARENA blir vertskap for det store mesterskapet og kåringen av landets beste konditorer. Dette er bransjens eget norgesmesterskap – og den som vinner kan kalle seg «Norges beste konditor».

Arrangøren som nå har inngått dette spennende samarbeidet med UMAMI ARENA, er Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF).

Konkurransen har vært gjennomført flere ganger tidligere, men sist var på SMAK-messen i 2017. Derfor blir det en stor happening når det endelig er duket for et nytt mesterskap i februar 2023. Konkurransen er åpen for konditorer med svennebrev i konditorfaget

- Valget av UMAMI ARENA som scene for denne store kåringen er veldig bevisst. Vi ønsket å legge arrangementet til et sted hvor det kommer mange matinteresserte bransjefolk – noe vi har god erfaring med fra arrangementet i 2017, sier Gunnar Bakke som er direktør i BKLF.

- Målet med konkurransen er først og fremst å inspirere for å rekruttere flere til å velge konditorfaget, men også tilrettelegge for konkurranseerfaring til de konditorene som ønsker å konkurrere på et internasjonalt nivå, sier han.

- Vi er veldig stolte over å kunne huse denne store og flotte konkurransen, sier UMAMI ARENA-direktør Torill Engelberg. Vår kjøkkenpartner Electrolux Professionals leverer utstyr til seks kjøkken i Mesterkjøkkenet, hvor både norgesmesterskapet for konditorer og andre viktige konkurranser skal foregå, forteller hun.

- For oss er det viktig å bygge en arena som gir den helt rette rammen for slike mesterskap. Det er derfor et stort mål å løfte frem dette viktige Norgesmesterskapet slik at det bidrar til å styrke både status og rekruttering til konditorfaget, sier Engelberg.

Vinner plass på landslaget

Det blir medaljer til de tre beste konditorene. I tillegg får vinneren 10.000 kroner i pengepremie. Og det jobbes også med å få på plass flere ekstra premier fra sponsorer. Men det som kanskje rager aller høyest, er muligheten for å kunne representere Norge i internasjonale konkurranser:

Gunnar Bakke forteller at BKLF snart vil gå ut med invitasjon til å delta og påmelding. Avhengig av oppslutningen vil det bli vurdert om det også er behov for kvalifiseringskonkurranser, for å avgjøre hvem som kan delta i finalene på UMAMI ARENA 16. februar 2023.

Blant yrkesfagene i Restaurant og Matfag er konditorfaget det som har flest søkere, etter kokk, og denne interessen har holdt seg over år. En annen trend er at flere konditorer får jobb på hoteller og færre i konditorier.

- Vi ser derfor at faget går i to retninger der de som blir dessertkonditor på et hotell har et litt annet fokus enn en konditor som jobber i et stort konditori med masseproduksjon, sier Bakke.

Powered by Labrador CMS