Quality Hotel Ramsalt, Bodø

August-tall fra Benchmarking Alliance

Bodø holdt skansen

Publisert: 6. september 2021 kl 13.30
Oppdatert: 6. september 2021 kl 15.03

Nå var det en god del storbyer som hadde høyere vekst i antall solgte rom enn Bodø, men disse hadde et langt svakere utgangspunkt. Bodø var nemlig blant beleggsvinnerne i august i fjor, og med en økning i romkapasiteten fra den gang på svimlende 47 %, var det mange som var spent på hvordan det skulle gå iår.

Med cirka 54 % flere solgte rom iår ble august-belegget hevet fra 62,4 % til 65,4 %. Romprisene gikk opp med 3,4 %.

En del byer havnet foran Bodø på beleggslisten for august, og de var Haugesund (90,3), Kristiansand (70,9), Lillehammer (68,2), Trondheim (67,9) og Kristiansund (66,9).

Som i juli er det svært god prisutvikling i august (begge: målt fra i fjor) i de norske storbyene. Mange havnet innenfor intervallet +15-25 %.

Haugesunds hotellutvikling i 2021 har vært formidabel, for å uttrykke det forsiktig. Hittil iår er rombelegget 68,5 %, og det er «milevis» foran de andre. Prisene faller en del fra ifjor. I de siste tre månedene samlet er det registrert et rombelegg på 88 % i festival- og verftsbyen. Dette mer enn dobling fra samme periode i fjor.

Det er hoteller i Bodø med tilsammen rundt 1300 rom som har rapportert inn data til Benchmarking Alliance i august. Når det i teksten vises til økning i antall solgte rom og tilgjengelige rom er det med utgangspunkt i denne «porteføljen».

For alle byene og markedene som omfattes av statistikken er det er verdt å merke seg at tallene er basert på all romkapasitet, også den som er «corona-nedstengt». På den annen side, så å si; rom som er belagt til karanteneformål og annet pandemi-relatert inngår også i statistikken.

Saken fortsetter under annonsen

Om tallene

Data kommer fra Benchmarking Alliance (BA), og er bearbeidet og analysert av Wiederstrøm Hotel Consulting. Det er varierende «dekning» i storbyene, men typisk er 85-95 % av romkapasiteten representert i tallene. Det er norske hoteller med tilsammen 60.500 gjesterom som rapporterer inn tall til BA. Også hoteller fra en rekke nordiske og baltiske byer rapporterer inn tall til selskapet, som også tilbyr benchmarking-løsninger for total omsetning, restaurant og kurs/konferanse. Forhåndsbookinger benchmarkes ved BAs On The Books.

Ledige stillinger – reiseliv