Annonse
Foto: Citybox

Citybox åpner lavprishotell i Antwerpen

Til tross for et hardt år, fortsetter Citybox den planlagte ekspansjonen i Europa og åpner et nytt hotell i den belgiske havnebyen Antwerpen. Her skal de tilby moderne hotellrom med skandinavisk design, sentral beliggenhet og rask selvbetjent innsjekk - alt til en lav pris.

- Vi har lenge ønsket å etablere hotell i Benelux-landene, og vi er glade for å få på plass dette hotellet på rekordtid. Citybox gjør det godt både blant yrkesreisende og turister, og Antwerpen har rikelig av begge deler. Vi tror dessuten en så attraktiv by som Antwerpen har et enda større potensial i forhold til turisme, og ikke minst miljøvennlig turisme. Byen er lett tilgjengelig med tog fra hele Europa, og svært mange kan reise dit uten lange flyreiser, sier Martin Smith-Sivertsen, styreleder i Citybox.

Citybox består per idag av fire hoteller, samt fem nysignerte, som skal åpne de nærmeste årene. Signeringen av Citybox Antwerpen skiller seg ut fra de andre: på grunn av corona-pandemien er avtale, signering og prosjektering alt gjort via Teams. Avtalen ble signert februar 2021 og hotellet skal åpne i juli, noe som har gitt Citybox fem måneder fra signering til hotellet skal åpne dørene.

- Da IRET Development presenterte prosjektet, forstod vi raskt at både beliggenheten og størrelsen på bygget var perfekt for Citybox. Under normale omstendigheter ville vi reist ned for å se på bygget, men med reiserestriksjoner i begge land lot det seg ikke gjøre. Vi var klar over at vi trolig ikke fikk sett hotellet med egne øyne før tett opp til åpningsdatoen, til tross for dette var vi klar på at vi måtte få det til. Løsningen ble Teams og videosamtaler, og vi har nå ukentlig Teams-møter med alle involverte. Vi har også hatt utallige omvisninger via videosamtaler, hvor prosjektlederne fra IRET har fungert som våre øyne og ører, sier administrerende direktør i Citybox, Eivind Hjulstad.

- Til tross for omstendighetene, har det vært en grundig og ryddig prosess. IRET er en profesjonell partner som vi har stor tillit til. Uten en utbygger med den type erfaring, hadde vi nok ikke inngått avtalen. Vi har spøkt om at dette prosjektet kommer til å gå inn i historiebøkene, basert både på den korte tidshorisonten fra signering til åpning, og måten prosessen har blitt gjennomført på. Digitale møter og visninger har selvsagt sine begrensninger, men vi har virkelig fått avkreftet en del forutinntatte holdninger rundt hva som er mulig å få til digitalt. Prosjektet har forandret måten vi kommer til å jobbe på i fremtiden, sier Hjulstad.

- De siste månedene har vært vanvittige. Bare se for deg at du skal innrede en lobby og 180 rom, uten muligheten til å se bygget. Det er som at du skal innrede ditt eget hus, men du gjør det kun basert på plantegninger før du engang får tilgang til huset. I løpet av et par måneder har vi både avtalt, signert og planlagt hotellet, uten å noen gang ha tatt hverandre i hånden. Om noen år kommer vi til å se tilbake på dette og tenke at det var helt crazy! Vi liker å si at vi gjør ting annerledes hos Citybox; dette prosjektet beviser nettopp det, konstaterer Eivind Hjulstad.

 

Annonse
Annonse
Annonse