Annonse
Foto: Foto: Nordic Choice Hotels

Codan tilbakeviser Stordalens pandemikrav

Rettstvisten mellom Codan og Stordalens hotell Norefjell Ski og Spa, pågår i Oslo tingrett. Hotellet måtte stenge og led store tap som følge av virusutbruddet i fjor vår. Men nå vil hotellselskapet Strawberry ha rettens medhold i at en klausul om epidemisk utbrudd og skal dekke tapte kostnader som følge av pandemien. Dette har imidlertid Codan forsikring motsatt seg og de vil ikke betale en krone.

I retten tirsdag sa forsikringsselskapets advokat, Amund Steinsvik, at premien på mellom 1,5 og 1,8 millioner kroner Stordalens hoteller betaler for avbruddsforsikringen, viser at det ikke er noen pandemiforsikring det er snakk om, skriver Dagens Næringsliv.

Codan har i forkant av rettssaken hentet inn flere tilbud på å reforsikre Stordalens hoteller, og har mottatt tilbud fra 77 til 115 millioner kroner.

– Sonderingen er gjort i etterkant av koronapandemiutbruddet, men det gir en indikasjon på prisnivået; minst 50 ganger den premien som faktisk er betalt, sa Steinsvik, som også viste til at tennisturneringen Wimbledon årlig har betalt 20 millioner for sin pandemiforsikring, som ga en utbetaling på 1,5 milliarder kroner.

Skulle Oslo tingrett si seg enig i at epidemiforsikringen omfatter økonomiske tap som konsekvens av den pågående koronapandemien, kan det utløse samlede erstatningskrav på flere hundre millioner kroner fra hele Stordalens hotelldrift.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse