Annonse
Emil Lundemo (t.v.) og Knut Lernes på kjøkkenet i Oberstdorf.  Foto: Norges Skiforbund

Emil og Knut lager VM-maten til langrennsstjernene

Scandic er sponsor av langrennslandslaget, og kokkene ble hentet inn da landslagets egne kokker ble forhindret i å reise nedover. Sammen med mentor og veileder Lars Erik Vesterdal, som er sjefkokk på Scandic Nidelven, har de komponert en variert og næringsrik meny som skal gi Therese Johaug, Johannes Høsflot Klæbo og de andre utøverne de beste forutsetninger for å prestere i sporet.

- Vi skal lage solide, gode og riktig sammensatte måltider med rikelige mengder protein og riktige typer karbohydrater. Det skal være ujålete og smakfull mat som det skal være godt å jobbe på, sier Lundemo.

- Det er ikke hver dag vi går på jobb for å mette internasjonale topputøvere, så det blir en spennende utfordring. Siden vi skal lage mat til de samme menneskene over tid, må vi også legge mye innsats i å gjøre den allsidig og variert, legger kollega Lernes til.

Begge de to kokkene har vært permittert det siste året på grunn av covid-19. Da de fikk henvendelsen om å bli med landslaget til Oberstdorf, bestemte de raskt at dette var noe de ønsket å være med på.

- Det kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt. Det er kjedelige tider med strenge restriksjoner og begrensede muligheter, og da er det fint å få reise til et nytt sted og oppleve noe annerledes og spennende, sier Lernes.

Har forberedt seg i karantene
Når de nå sluttet seg til den norske VM-troppen som skal kjempe om medaljer i Oberstdorf, har de sittet 10 dager i karantene i sine respektive leiligheter i Trondheim. De har imidlertid ikke ligget på latsiden. Via Teams har de gjort grundige forberedelser for ukene som venter, og nå gleder de seg til å bruke kokkeferdighetene sine i et annet land og i nye omgivelser. Under VM, som strekker seg fra 25. februar til 7. mars, skal de samarbeide med tre lokale kokker.

- Det blir nok høyt tempo og mye arbeid, men det er jeg vant med fra før. Jeg ser frem til å komme i gang med arbeidet, og vi får sørge for å vise våre tyske kollegaer hvordan vi lager Norges beste frokost, sier Lundemo – som ved siden av arbeidet på Scandic Nidelven har markert seg som konkurransekokk, og blant annet har vunnet Jeunes Chefs Rôtisseurs.

Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting, gleder seg stort på vegne av de norske kokkene og føler seg trygg på at de vil gjøre en solid jobb for verdens beste langrennsutøvere.

- Dette er en fantastisk mulighet for Emil og Knut til å markere seg, og den muligheten er jeg sikker på at de kommer til å gripe. Samtidig er det også en stor tillitserklæring til oss i Scandic, sier Malting. 

Annonse
Annonse
Annonse