Annonse
Da hotellet åpnet var Monica Halvorsen (til venstre) på plass sammen med Rune Vedvik, Ruth Bolli Løland og Astrid Høien. Foto: Inger Lise Lerø

Gjestene vender tilbake til Høvringen

Monica Halvorsen og Rune Vedvik, eiere og bestyrerpar, måtte i høst innse at det ikke kunne bli noen vintersesong. Alt var for usikkert.

Fredag åpnet de igjen etter å ha vært stengt i måneder. Monica Halvorsen forteller til Reiseliv1 at gjestene kommer tilbake. De hadde en god sommersesong i fjor. Alt tyder på at det blir nok av gjester i ukene framover.

- Vi gleder oss og er optimistiske, sier Halvorsen.

Mange hoteller sliter med å få nok ansatte. Det problemet har de ikke på Høvringen Høgfjellshotell. Her er alle ansatte tilbake igjen.

- Vi har satset mest på norske arbeidstakere. De fleste er mellom 60 og 70 år. Det er prima arbeidskraft. Står på, aldri borte, vet hva jobben går ut på og trives med å lage et godt opphold for gjestene våre, sier Rune Vedvik.

Det er en utlending blant de åtte årsverkene med ansatte. De søkte om innreisetillatelse for sin medarbeider for Bulgaria, som spiller en nøkkelrolle når det gjelder renhold og at alt fungerer som det skal.

- Det fikk vi heldigvis. Så vi har ingen ting å klage på, sier Vedvik, som har ansvar for å servere gjestene god og tradisjonsrik mat.

Monica Halvorsen er daglig leder, betjener resepsjonen og løser behov gjestene måtte ha.

Høvringen Høgfjellshotell ligger på et platå like over tregrensen 980 meter over havet, ved inngangen til Rondane nasjonalpark

Skjelleseter, en av de 30 setrene på Høvringen, har gjennom fire generasjoner utviklet seg til å bli det som i dag er Høvringen Høgfjellshotell.

Utbyggingen har skjedd ved utallige utvidelser, der en har søkt å dekke nye behov og samtidig bevare en helhetlig byggestil. I en 30 årsperiode fra 1960, var de to kjente arkitektene Kjell Lund og Nils Slaatto hotellets rådgivere.

Hotellet er dekorert med kunst (malerier, vev og brukskunst), som er samlet gjennom de siste hundre år.

Den eldste delen av hotellet ble bygget på 1920-tallet. De fleste rommene er bygget på 60-tallet, men modernisert til dagens standard.

Vedvik og Halvorsen overtok det tradisjonsrike hotellet for 7 år siden. Driften har gått bra og gjort det mulig for ytterligere oppgradering og oppussing.

 

Annonse
Annonse
Annonse