September-tall fra Bencmarking Alliance

Haugesund på topp igjen

Publisert: 9. oktober 2021 kl 12.43
Oppdatert: 9. oktober 2021 kl 12.52

Vi begynner å bli vant til at Haugesund dominerer beleggsstatistikken blant storbyene. Også september bød på jubeltall. I tillegg til festivalbyens 85,9 %, skiller Bodø seg ut med 67,1 %, tross enorm kapasitetsvekst.

Samtlige norske storbyer på oversikten til Benchmarking Alliance øker september-belegget fra september ifjor til september iår. Kun Haugesund, Harstad-Narvik og Kristiansund øker også fra september 2019.

Store markeder som Bergen, Oslo og Gardermoen ligger langt bak normale tilstander, tross veksten fra i fjor.

Svært god prisutvikling gjør at en rekke storbyer har høyere RevPAR i september iår enn i september 2019, i alle fall nominelt.

For alle byene og markedene som omfattes av statistikken er det er verdt å merke seg at tallene er basert på all romkapasitet, også den som er «corona-nedstengt». På den annen side, så å si; rom som er belagt til karanteneformål og annet pandemi-relatert inngår også i statistikken.

Om tallene

Annonse

Data kommer fra Benchmarking Alliance (BA), og er bearbeidet og analysert av Wiederstrøm Hotel Consulting. Det er varierende «dekning» i storbyene, men typisk er 85-95 % av romkapasiteten representert i tallene. Det er norske hoteller med tilsammen 60.500 gjesterom som rapporterer inn tall til BA. Også hoteller fra en rekke mindre byer og tettsteder, samt nordiske og baltiske byer rapporterer inn tall til selskapet. BA tilbyr også benchmarking-løsninger for total omsetning, restaurant og kurs/konferanse. Forhåndsbookinger benchmarkes ved BAs On The Books.

 

Ledige stillinger – reiseliv