Annonse
Foto: Hotel Ullensvang

Hotel Ullensvang solgt

- Vi er glade for å ha funnet en ny, solid og fremtidsrettet eier til Hotel Ullensvang, som vil drive dette ærverdige og historiske hotellet videre med respekt for tradisjon og historie, sier Erik Myklebust, ansvarlig for hotell i CBRE. CBRE har vært selgers rådgiver i prosessen.

Hotel Ullensvang ved Hardangerfjorden er et av Norges mest kjente hoteller, med en historie som strekker seg fem generasjoner og 175 år tilbake i sammenhengende eierskap. Hotellet er i dag et full-service hotell med 170 rom, stor aktivitetsavdeling med blant annet Ullensvang Bad, gourmetrestaurant og konferansesenter.

Familien Utne har solgt både eiendommen og driftsselskapet. Danske Stig Castøe er ansatt som direktør og skal drive hotellet videre, med stort sett de samme medarbeiderne som før. Men han vil få sterk støtte i Hamilton Hotel Partners, som har supportfunksjoner på en rekke områder.

CBRE fikk i 2020 oppdraget med å finne ny eier til Hotel Ullensvang. Det har vært god oppmerksomhet både i inn- og utland rundt kjøp av hotellet, og særlig internasjonale aktører har vist interesse.

- Det har vært et spesielt år for slike transaksjoner og takket være godt samarbeid og en smule tålmodighet hos både kjøper og selger, har vi funnet en god løsning. Vi opplever at utenlandske aktører anser Norge som et trygt og attraktivt turistmål med dertil investeringsvilje.

Det er på en måte trist at et gammelt familiehotell må selges, på den positive siden er kjøperne profesjonelle aktører, med en gjennomtenkt forretningsstrategi og strenge krav til avkastning, de ser stort potensial i norsk reiselivsbransje, sier Erik Myklebust. 

- Hotel Ullensvang er en flott utvidelse av vår eksisterende portefølje av lokalt drevne wellness resorts i viktige europeiske markeder. Vi tror denne sektoren, på utvalgte destinasjoner, vil nyte godt av den sterke lokale etterspørselen, så vel som økningen innen staycation, wellness og bærekraftige reiser, sier Riccardo Dallolio, adm. dir. og sjef for H.I.G. Europe Realty i London.

Ny driver av Hotel Ullensvang, Hamilton Hotel Partners, har lang erfaring innen hotelldrift, strategisk planlegging, kapitalforvaltning, anskaffelse og utvikling. Hamilton forvalter for tiden en portefølje på 50 hoteller med 9259 hotellrom i Europa, og flere hoteller i samarbeid med H.I.G.

Annonse
Annonse
Annonse