Annonse

Kraftig fall i hotellovernattinger

Det er tall fra Statistisk sentralbyrå som viser den dramatiske konsekvensen pandemien har hatt for kommersielle overnattingsvirksomheter i Norge. Den viser et bortfall av utenlandske gjester på rundt 70 prosent og samtidig en betydelig svikt i antallet norske besøkende med 17 prosent.

Totalt viser tallene at det ble gjort 23,7 millioner overnattinger ved hoteller, hytter, vandrerhjem og campingplasser i fjor. Året før var det 35,2 millioner overnattinger.

Hotellene har registrert omtrent 14,7 millioner overnattinger i fjor, en nedgang på 41 prosent. Det var 71 prosent færre utenlandske overnattinger og 29 prosent færre norske.

Totalt sett kom campingplassene det best ut av fjoråret. Selv om også de ble hardt rammet av frafallet i utenlandske turister, valgte flere nordmenn enn ellers å reise på norgesferie

– Tallet på norske overnattinger på campingplasser økte med over 1 million i fjor. Selv om også campingbransjen har kjent restriksjonene godt, kom de best ut av året som ble sterkt preget av pandemien, sier seniorrådgiver Jarle Kvile i SSB.

(©NTB)

Annonse
Annonse
Annonse