Sindre Mjelva, eier av hotell Union i Geiranger, lover flere ladere på sitt hotell.

Hotel Union

Ladetilbudet en viktig del av destinasjonsvalget for elbilister

Publisert: 9. september 2021 kl 16.06
Oppdatert: 9. september 2021 kl 16.06

Veksten av elbiler på norske veier, er formidabel. Når bruktbilsalget skyter fart og målet om kun nullutslippsbiler i nybilsalget er nådd, vil ladetilgang være en viktig premiss for valg av feriemål.

Dersom tilbudet var der, ville åtte av ti elbilister ladet på turistdestinasjoner i sommer. Dette kom frem i Norsk elbilforenings undersøkelse blant elbilister som ferierte med elbilen sin.

Elbilturistene strømmet til laderne på Hotel Union i Geiranger i sommer. Ved verdensarvfjorden i Geiranger er det voksende antall elbiler på veiene.

– Våre gjester spør om vi har ladere og de siste årene har vi hatt alt for lite kapasitet. Ladetilbudet er en viktig del av destinasjonsvalget for elbilister, og dem begynner det å bli mange av, sier fjerde generasjons hotelleier ved Hotel Union i Geiranger, Sindre Mjelva.

Hotel Union er et stort og tradisjonsrikt hotell i Geiranger i Møre og Romsdal. Hotellet ble bygget i 1891 og har vært et naturlig valg for turistene som skal besøke verdensarvfjorden siden den gang. De siste åtte årene har de også kunne nyte godt av hotellets ladetilbud. Den muligheten skal de få fremover også, lover hotelleieren.

– Utvidingen av ladetilbudet for elbiler står sentralt i vår strategi fremover. Utviklingen går så fort at vi bør gripe fatt i det nå, heller enn å vente og se.

Ladekø og ødelagte ladere var igjen en stor utfordring

Annonse

Sommerferien 2021 ble nok en gang Norgesferie for mange som ellers drar utenlands. Flere enn før brukte bilen på ferie og enda flere kjørte elbil. Innlandet, Vestland og Viken var fylkene flest elbilister ferierte i, og hele 98 prosent benyttet seg av hurtiglading på veien. Lik fjoråret, sommeren 2020, var det mange som opplevde å stå i kø for å lade - så mye som 72 prosent, og hele syv av ti hadde opplevd å komme til en lader som ikke virket.

– Det er helt uholdbart at man som elbilist på ferie skal måtte bruke lang tid på å vente i kø, og når man endelig kommer frem, så virker det ikke, sier Christina Bu. Bilferie med elbil er bra både for norsk turistnæring og for klimaet. Det er bare å fortsette å bygge ut og fikse lading langs veien, for trykket kommer til å øke. Det er garantert!

 

 

Ledige stillinger – reiseliv