Annonse
Foto: Øystein Vårdal

Oslofjord Convention Center får ny eier og blir enda større

Fra før er Oslofjord Norges desidert største konferansested. I februar øker kapasiteten ytterligere: Da kan man servere ikke mindre enn 9000 gjester samtidig. Konferansedelen øker og får 11 nye møterom og en storsal med store inndelingsmuligheter.

- Timingen med nytt eierskap passer godt nå, selv om dette er noe som har vært planlagt lenge. Målet er at Oslofjord skal bli Nord-Europas beste konferanselandsby og et sted kjent for å skape de beste rammene for å dele opplevelser, sier administrerende direktør Stian Fuglset.

I dag er det Brunstadstiftelsen som eier stedet. I løpet av neste år blir det store endringer.

- Nå får vi et definitivt skille mellom det ideelle formålet til Brunstadstiftelsen, og den nye livssynsuavhengige stiftelsen som skal opprettes, forteller Fuglset. Stiftelsen vil få et styre sammensatt av profiler fra samfunns- og næringsliv, som har best mulig forutsetning for å lykkes i tråd med det kommersielle formålet. Til den jobben skal det engasjeres et ekstern byrå. 

Den nye stiftelsen skal hete Oslofjordstiftelsen. Formålet til denne stiftelsen vil være å sikre videre drift av Oslofjord. Fremtidig overskudd går til å utvikle stedet til å bli enda bedre. Fuglset mener det nye eierskapet rigger Oslofjord for fremtidig vekst.

̶  Vi har et mål om å være vertskap for 1 millioner mennesker på 10 år. På nyåret står det nye anlegget ferdig til å gi våre gjester unike fellesskapsopplevelser som gir energi og begeistring, sier Stian Fuglset, administrerende direktør i Oslofjord Convention Center.

God mottakelse

Beslutningen om eierskiftet ble tatt 11. november. Responsen i markedet har vært god.

- Vi har stor pågang fra kunder som ønsker å legge sine arrangementer hit til oss. Neste år blir for eksempel både kennelarrangementer, NM i veteranbordtennis og dansegalla, og ikke minst en rekke arrangementer for store virksomheter, sier Fuglset.

Den enorme kapasiteten muliggjør arrangementer på opptil 12.000 personer og overnatting for 3000.

Fuglset sier nøkkelen til suksess er å ha et godt program som gjør at alle kjenner på den gode fellesskapsfølelsen. Han mener det også er det som gjør at mange vil tilbake hit, gang etter gang. Stedet gir muligheter for store møter, konserter inne og ute, samt store idrettsarrangementer.

- Med plass til mange, lokal mat og flere fasiliteter i en stor møtelandsby i et landlig landskap, har Oslofjord tatt mål av seg til å bli Nord-Europas beste konferanselandsby, sier Fuglset.

Skal rekruttere mange

Oslofjord opplever stor pågang for tiden og fra april til september er det nesten fullt i kalenderen. Økt aktivitet betyr også behov for mange nye hender, og man er i gang med over 20 rekrutteringsprosesser.

 

Annonse
Annonse
Annonse