Scandic Norge ansetter tre nye distriktsdirektører

Publisert: 9. september 2021 kl 14.45
Oppdatert: 9. september 2021 kl 16.46

Scandic har vært gjennom en grundig prosess for å rekruttere nye distriktsdirektører i Norge, og har nå ansatt følgende personer som går inn i ledergruppen:

Nina Askvik tar over som direktør for distrikt Vest. Hun erstatter Asle Prestegard, som i vår gikk inn i rollen som administrerende direktør i Scandic Hotels Norge på permanent basis. Askvik kommer fra stillingen som direktør på Scandic Ørnen

Håvard Solum blir direktør for distrikt øst. Solum kommer fra stillingen som direktør for Scandic Kristiansand Bystranda og Scandic Grimstad.

Magne Jacobsen erstatter Morten Malting som direktør for distrikt Oslo. Jacobsen har fortid som hotelldirektør for Scandic Solli, og kommer fra stillingen som VP Hotel Operations i Hurtigruten.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi nå er i mål med disse ansettelsene. Dette er personer med bred og solid hotellfaglig kompetanse, som vil gå inn og styrke ledergruppen ytterligere. Vi ruster oss for fremtiden, og med disse på laget har vi de beste forutsetninger for å bygge oss opp etter pandemien, sier administrerende direktør Asle Prestegard.

Erfarne ledere

Scandic vil fremover operere med fire distrikter i Norge, og i tillegg til de tre nylige

Annonse

rekrutteringene, vil Knut Sigurd Pettersen fortsette som direktør for distrikt Nord. Det er erfarne medarbeidere han nå får med seg i de øvrige distriktene. Håvard Solum har vært i Scandic-systemet i 18 år, senest som direktør for Scandic Kristiansand Bystranda og Scandic Grimstad. Han har bred erfaring fra å lede hoteller, og ser frem til å gå inn i en ny rolle fra 1. november.

I distrikt Vest er det Nina Askvik som nå tar over ansvaret. Hun har nærmere 30 års erfaring fra hotellbransjen, og har de siste 20 årene vært direktør på en rekke hoteller. Siden april 2019 er det Scandic Ørnen som har vært hennes arbeidsplass. Hun har drevet hotell i Bergen siden 2005, og kjenner derfor markedet svært godt.

– Jeg har god innsikt i markedet og et stort nettverk å benytte meg av her i Bergen.

Ny direktør for Oslo-distriktet er Magne Jacobsen. Jacobsen har de siste årene vært VP Hotel Operations i Hurtigruten, og har 20 års ledererfaring fra reiselivsbransjen. Han har hatt stillinger både i Norlandia og Choice, og var i perioden 2011 til 2015 direktør for Scandic Solli.

Jacobsen, Askvik og Solum slutter seg til en ledergruppe som allerede består av:

Asle Prestegard, administrerende direktør

Snorre Moe, finansdirektør

Annonse

Tine Birkeland Westby, markeds-, merkevare- og kommunikasjonsdirektør

Elin Ekrol, HR-direktør

Gry Eriksen, direktør for salg og distribusjon

Wendel Holdener, direktør for forretningsutvikling og tekniske tjenester

Morten Malting, direktør for mat og drikke

Knut Sigurd Pettersen, distriktsdirektør, Nord

Ledige stillinger – reiseliv