Annonse
Starwood skal nå investere ytterligere i Skt. Petri. og oppgradere hotellet.
Strawberry Forever ikke solgt!

Strawberry og Starwood skal samarbeide i Norden

Strawberry + Starwood

En av årets første og sannsynligvis største transaksjoner i hotellbransjen, var da Stordalen-selskapet Strawberry Forever solgte Skt.Petri Hotel i København til Starwood Capital Group for anslagsvis ca. NOK 1,5 milliarder.

I januar solgte eiendomsinvesteringsselskapet Strawberry Forever, som eies av Petter Stordalen med familie, Skt.Petri Hotel i København til et datterselskap av Starwood Capital Group, et globalt, privat investeringsselskap, som fokuserer på investeringer innen eiendom og energi. Avtalen medfører også til at de to selskapene skal samarbeide nært om videre hotellutvikling i de nordiske land.

Skt. Petri, med 288 rom, ligger i København sentrum og åpnet i 2003. Strawberry Hospitality Group/Nordic Choice Hotels skal fortsatt drive Skt. Petri, mens Starwood Capital planlegger å videreutvikle hotellet.

- Denne transaksjonen markerer starten på et samarbeid mellom Strawberry og Starwood Capital, verdens ledende hotellinvestor. I en post-corona verden, ser vi mange muligheter sammen, etterhvert som hospitalitybransjen tar seg opp igjen. Det er kanskje et tegn at vårt første samarbeid kommer til å bli en av de største europeiske hotelltransaksjonene i 2021, sier Petter A. Stordalen.  

- Vi er glade for å kunne annonsere kjøpet av Skt. Petri, dette er Starwoods første eiendomsinvestering i Danmark, og vi ser frem til å komme med nye planer for hotellet etterhvert. Vi ser også frem til å utforske fremtidige oppkjøp sammen med Petter Stordalen, som har en unik bakgrunn innen hospitality i de nordiske land, sier Timothy Abram, Vice President i Starwood Capital.

Også etter salget av Skt. Petri er Stordalen sterkt tilstede i København. I fjor åpnet den danske hovedstadens nye luksushotell, Villa Copenhagen, som Nordic Choice Hotels drifter, men ikke eier. Stordalen eier derimot Comfort Hotel Vesterbro, med 400 rom på Vesterbrogade. Ifølge Standby.dk er også dette hotellet til salgs. I mars åpner Comfort Hotel Copenhagen Airport, som skal drives av Nordic Choice Hotels, bygningen eies av Københavns Lufthavn.

Starwood Capital

Starwood Capital Group er et privat investeringsselskap med fokus på global eiendom, energi-infrastruktur og olje & gass. De har rundt 4000 ansatte og styrer investeringer på over $60 milliarder (NOK 512 milliarder).

Strawberry Forever

Strawberry Forever er et eiendomsselskap som eier og driver forretningseiendom med en verdi på rundt NOK 6,2 milliarder. Strawberry Forever investerer i høykvalitets eiendom i større byer i Norden. Strawberry eies av Petter A. Stordalen, Emilie A. Stordalen, Henrik A. Stordalen og Jakob A. Stordalen.

 

Annonse
Annonse
Annonse