Hotell

6 av 10 hotellrom tomme i februar

I Oslo og Bergen stod seks av 10 rom tomme i februar, men likevel er det en kraftig forbedring sammenlignet med februar måned i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Økningen i rom-salg fra i fjor til i år er enorm, men man ligger enda et meget godt stykke bak «normalen», skriver Peter Wiederstrøm, hotellrådgiver i Wiederstrøm Hotel Consulting i en e-post til finansavisen.

I februar var 39,2 prosent av rommene belagt, mot kun 11,6 prosent på samme tid i fjor. I februar måned 2020 – en måned før nedstengning – var belegget på 62 prosent. Romprisen har imidlertid gått opp 38 prosent de to siste årene.

Også ved Gardermoen utenfor Oslo er det litt igjen til normale tilstander.

– Hotellene ved Gardermoen mer enn doblet rombelegget fra februar i fjor til februar i år, men med 35,5 prosent var man likevel langt under februar 2020 med 56,7 prosent, forteller Wiederstrøm.

I Bergen nærmer de seg en normaltilstand. – Bergenshotellene hadde 37 prosent av sine rom belagt i februar i år. I siste «normale» februar i 2020 var tilsvarende belegg 46,9 prosent.

I februar 2021 var beleggsprosenten 18,6 prosent.

– Det var altså omlag dobbelt så høyt rombelegg i februar i år som i februar i fjor, men likevel 21 prosent lavere enn i 2020. Hotellromprisene i Bergen er 12 prosent høyere enn i februar i fjor, skriver Wiederstrøm.

Powered by Labrador CMS