Årets norske Scandic-talenter: Amalie Heitman, Andre Bjerke, Christopher Spencer, Ieva Marcinkeviciute, Mareike Friemel-Haukebø, Martine Brusletto Stenberg og Nora Aasprong.

Foto

Foto: Tone Mella/Scandic Norge

7 norske talenter til Scandics lederutviklingsprogram

Publisert: 18. november 2022 kl 10.27
Oppdatert: 18. november 2022 kl 10.27

Årets kull består av 24 utvalgte medarbeidere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Tyskland. Syv av de utvalgte er en del av Scandics virksomhet i Norge, og har – i likhet med sine kollegaer – blitt plukket ut etter en omfattende uttaksprosess. Seks av disse jobber på Scandics hoteller, mens én jobber på selskapets norske hovedkontor på Bryn i Oslo.

– Vi har svært mange dyktige medarbeidere i Scandic Norge, og de syv som er plukket ut til å delta i Talent@Scandic i år har all grunn til å være stolte. De har kommet gjennom et trangt nåløye, og jeg er ikke i tvil om at vi får se mye mer til disse i fremtiden, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Asle Prestegard.

Talent@Scandic er utviklet i tråd med Scandics ledelsesstrategi og de grunnleggende prinsippene «Empower», «Build trust», «Inspire» og «Collaborate». Det er et høyt ansett lederutviklingsprogram i den nordiske hotellindustrien, og hvert år blir 100 medarbeidere fra selskapets ulike markeder nominert. Endelig utvelgelse skjer i regi av HR-avdelingen i Scandic Hotels Group, og det er konsernledelsen som bestemmer fokusområdene for programmet.

I år er det HR og det kommersielle arbeidet som vies ekstra oppmerksomhet. I tillegg til opplæring på disse feltene, skal talentene gjennomgå trening i prosjektledelse, finansiell kunnskap, ledelse og operasjonell utvikling. Med seg på veien får de en erfaren mentor fra Scandic. Første samling ble gjennomført på Scandic Helsfyr i Oslo forrige uke.

- Dette er første gang vi gjennomfører Talent@Scandic etter pandemien, og det var hyggelig å være vertskap for den første samlingen her i Oslo. Vi er ekstra stolte over våre syv norske talenter, som nå har fått en unik mulighet til å utvikle seg som ledere og fagpersoner. I Scandic har vi et sterkt fokus på kompetanse- og lederutvikling, og årets utvalgte skal gjennomgå et program som ruster dem for både med- og motgang i fremtiden, sier HR-direktør Elin Ekrol i Scandic Norge.

Årets norske talenter er Amalie Heitman, fungerende direktør på Scandic Svolvær. Resepsjonssjef Andre Bjerke ved Scandic Sjølyst. Sjef for mat og drikke ved Hotel Norge by Scandic, Christopher Spencer. Husøkonom Ieva Marcinkeviciute ved samme hotell. Hotellsjef ved Scandic Seilet, Mareike Friemel-Haukebø. Martine Brusletto Stenberg, sjef for mat og drikke ved Scandic Sjølyst, og regnskapssjef Nora Aasprong ved Scandic Norges hovedkontor.

Saken fortsetter under annonsen