Foto

- Den første dagen jeg var på jobb forsto jeg at denne bransjen var noe for meg, og jeg har ikke angret et sekund, sier Årets Unge Hotelier, Hero Azeez.

Foto: Nordic Choice Hotels

Årets Unge Hotelier - energisk og nytenkende

Publisert: 23. juni 2022 kl 10.18
Oppdatert: 23. september 2022 kl 09.36

I den ærverdige Teatersalen kunne de huse streamingeventer til store og små kunder, direkte TV-sendinger og filminnspillinger. Sammen med de 102 hotellrommene og suitene klarte Hero og hennes team å sørge for at Hotel Christiania Teater fikk et løft i en mørk tid for bransjen. Hero beskrives som en effektiv og engasjert leder, som gjennom kreativt og strategisk arbeid har blåst nytt liv i hotellet og øket inntektene. Hun forsto allerede i en alder av 14 at det var i hotellbransjen hun ville jobbe.

Hva gjorde at du valgte hotellbransjen som arbeidsplass?

- Det var ganske tilfeldig at jeg havnet her. Jeg er oppvokst på Rjukan og flyttet etterhvert til Mysen. Da vi skulle utplasseres i arbeidslivet, i regi av skolen, havnet jeg tilfeldigvis på Clarion Hotel Royal Christiania, som i dag er blitt til Clarion Hotel The Hub. Den første dagen jeg var på jobb forsto jeg at denne bransjen var noe for meg, og jeg har ikke angret et sekund. Først og fremst likte jeg bygget, høyt under taket med gullheiser helt opp til 14. etasje, i Mysen hadde vi knapt nok bygg på fem etasjer! Jeg likte atmosfæren, men mest av alt likte jeg menneskene. Kolleger som ga hverandre «high five», kulturen og engasjementet, fikk meg til å ønske å bli en del av det. Allerede da begynte jeg å arbeide for å beholde jobben, jeg var jo bare utplasseringselev, men likevel ble jeg satt pris på og selskapets kultur ga meg boosten jeg trengte og derfor valgte jeg den veien videre. Jeg må aldri glemme hva om trigget meg i begynnelsen, og bevisst jobber jeg for å kunne skape den samme følelsen hos dem jeg møter på veien videre.  

Hvordan fikk du jobben du har nå?

- Jeg startet som kurs- og konferansevertinne og etterhvert så mine ledere at jeg hadde potensial, veien gikk videre og med tid har jeg tilegnet meg erfaring fra resepsjon og salg. Etterhvert trer jeg inn i lederroller som resepsjonssjef, housekeepingsjef, hotellsjef og nå som hotelldirektør. Dette på ulike hoteller og i ulike brands, alt fra Clarion, Quality, Comfort, Clarion Collection, The Thief og Christiania Teater. Jeg har ikke hoppet over noen steg og i mellomtiden har jeg rukket å klemme inn en 3-årig bachelorgrad i Hotelledelse på Høyskolen Kristiania, der min spesialisering var Endringsledelse og innovasjon. Et valg som jeg nå er meget glad for, da begrepet «endring» har spilt den største rollen under pandemien, og det å omstrukturere, samt tenke innovativt, har vært en viktig faktor for å holde hjulene i gang.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut?

- Jeg blir målt på en rekke parametere som til syvende og sist skal føre til følgende:  gjestetilfredshet, medarbeidertilfredshet og lønnsomhet. Inn under disse tre essensielle begrepene er det nok av spennende oppgaver å holde på med for å fylle arbeidsdagen med verdi. I tillegg har jeg stor innflytelse på renoveringsprosjektet vi er inne i, det synes jeg er utrolig stas. Jeg har over tid samlet tilbakemeldinger fra gjester og kolleger om hvordan vi kan benytte oss av renoveringsbudsjettet for å bli et mer attraktivt hus og arbeidsplass. Informasjonen er videreformidlet til gårdeier Eiendomsspar og ledergruppen i Nordic Hotels & Resorts, og det varmer mitt hjerte at hvert eneste punkt er hensyntatt i dette prosjektet. Jeg liker også å ha direkte gjestekontakt og kan navnet på alle stamgjestene på hotellet, det gir meg mye glede å stå bak resepsjonsdisken og slå av en prat med gjestene.

Saken fortsetter under annonsen

Hvilke forandringer kommer den nye eieren, Eiendomsspar, til å gjøre på Hotel Christiania Teater nå?

- Alle hotellrommene skal gjennom det vi kaller «light renovering». Når du kommer inn i lobbyen er det utrolig mange fine detaljer og mange inntrykk på engang. Du forstår at dette er det gamle og ærverdige som har møtt den moderne stilen. Målet vårt er å bringe noen av disse detaljene helt inn til hotellrommene. Vi skal også sørge for å formidle historien om Norges første permanente operascene enda tydeligere (Teatersalen). Det som blir veldig spennende for både hotellgjestene og lokale oslofolk, er at teateret i stor grad skal bli brukt i forbindelse med kultur og scenekunst. Vi har skrevet en stor kontrakt med Starworks AS og Over Norge AS, som er blant de aller beste innen show og teater. Allerede i januar 2023 har vi verdenspremiere på et teaterstykke som er basert på en Oscarvinnende, skandinavisk film. På bakgrunn av disse endringene ser vi for oss en sterkere posisjonering og et hus med mye liv.

Hva gir deg mest i jobbsammenheng?

Ingen tvil, det er møte med mennesker. For meg er kunnskap og utvikling også givende. Der jeg jobber skal det alltid være lav terskel for å ta opp ting, ideer og meninger, fordi jeg har troen på at læring finner sted på kryss og tvers og i møte med mennesker.

Hvordan ser sommeren ut for Hotel Christiania Teater?

- Sommeren ser lovende ut. Det er stor etterspørsel i fritidsmarkedet.

Har du noen favoritthoteller rundt omkring i verden?

Saken fortsetter under annonsen

- Bortsett fra Christiania Teater, ja jeg har flere. Av våre egne, i Nordic Hotels & Resorts, synes jeg Villa Copenhagen er meget sjarmerende hotell, som tiltrekker seg både lokale og internasjonale gjester. Funken Lodge er et luksushotell på Svalbard, der kan du ha et måltid i toppklasse og se rett ut på den spektakulære og ville naturen. Four Seasons i Genève er også et hotell som har imponert meg, service på høyt nivå. De har til å med et team som jobber turnus for å ivareta alle plantene på huset. La oss ikke glemme Britannia i Trondheim, der alt er gjennomtenkt og kvalitet, ned til minste detalj. Listen er lang…

Hva gjør du når du ikke jobber?

- Jeg elsker å reise og søker ofte sol og varme, men er også opptatt av å besøke hoteller der jeg kommer. Det er gøy å observere og finne inspirasjon. Jeg går ofte rundt og tenker «hva gjør dette hotellet som kan overføres til oss, hva kan vi gjøre annerledes?». En annen hobby jeg har som sjokkerer mange er at jeg spiller poker. En fun fact om meg er at jeg kom på 4.plass i Norgesmesterskapet Freeroll 2018. Rundt pokerbordet blir man kjent med mennesker på en spesiell måte, man ser deres ulike sider og reaksjoner og hvor flinke de er til å «holde maska». Jeg har en drøm om å reise til Las Vegas for å spille, der er det også så mange kule hoteller, perfekt anledning til å kombinere de to interessene.

Hva er dine ambisjoner i bransjen?

- Jeg trives veldig godt der jeg er akkurat nå, men det er ingen hemmelighet at jeg har store ambisjoner. Jeg har forelsket meg i bransjen og målet mitt er å få tilegnet meg erfaring og kunnskap til å bli en viktig brikke i det store bildet, med å utvikle bransjen videre i en positiv retning.

I sin uttalelse om Årets Unge Hotelier 2021, Hero Azeez, sier juryen:

«Årets Unge Hotelier kan vise til gode resultater i et svært vanskelig marked. Ved å tenke nytt og kreativt har det vært mulig å finne nye inntektsmuligheter, som gjestene har satt stor pris på. Samtidig er driften effektivisert, uten at det er gått på bekostning av gjestenes eller medarbeidernes tilfredshet. Årets Unge Hotelier visste raskt at hotellbransjen var riktig valg og har jobbet seg oppover med en energi som er blitt lagt merke til. Hun arbeider også aktivt for å løfte sitt hotells merkevare, noe som vil bli enda mer tydelig i tiden som kommer».

Saken fortsetter under annonsen

 

 

Ledige stillinger – reiseliv