Foto

Scandic Nidelven vant Twinings Best Breakfast for 14. gang. Direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting, og hotelldirektør Kjetil Vassdal på Scandic Nidelven.

Foto: Tone Mella/Scandic Norge

To gull til Trondheim i Twinings Best Breakfast 2022

Publisert: 4. november 2022 kl 10.22
Oppdatert: 4. november 2022 kl 15.10

I finalen ble det gull til både Scandic Nidelven og Britannia Hotel, foran Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo. Scandic Nidelven har vært enestående i sin posisjon i mange år, og Britannia Hotel satte en ny standard for hotellfrokost da de åpnet i 2019.

Foto

Hotelldirektør Ida Dønheim (t.h.) mottok prisen på vegne av Britannia Hotel, sammen med sous chef og ansvarlig for frokost, Øivind Tiller og hovmester i Palmehaven, Flora Bouchereau.

Haugen-Gruppen som arrangerer Twinings Best Breakfast ønsket å gjøre litt ekstra ut av prisutdelingen denne gangen og hadde lagt arrangementet til Gimle Kino i Oslo. Der fikk kandidater og gjester se innbydende filmsnutter om frokostopplevelser hos finalist-hotellene, akkompagnert av Rathfinny, engelsk musserende, og delikate småretter fra Feinschmecker. Mer enn 400 hoteller er blitt vurdert i årets utgave av Twinings Best Breakfast.

Både Scandic Nidelven og Britannia Hotel er best i klassen på det de gjør, og begge hotellene gir sine kunder en unik og fantastisk frokostopplevelse, preget av skyhøy kvalitet og ypperlig service. Begge har fokus på bærekraft og lokale spesialiteter og kan tilby sine gjester et bredt utvalg av smakebiter. De to hotellene er begge i sin egen klasse, men leverer to veldig forskjellige frokostopplevelser.

Twinings Best Breakfast har i år hatt et ønske om å hedre begge hotellene for den fantastiske jobben de gjør med å tilby gjestene sine ekstraordinære frokostopplevelser på hver sin ulike og unike måte. I 2022 blir det dermed delt førsteplass i Twinings Best Breakfast mellom Scandic Nidelven og Britannia Hotel.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har lenge hevdet seg i toppen og leverer gang på gang gode frokostopplevelser i hjertet av Oslo. De leverer høy kvalitet i intime lokaler og med god service. I år får de sterk konkurranse fra flere aktører, men kaprer 3. plass igjen.

Har bygget en sterk frokostkultur

Annonse

– Vi jobber kontinuerlig for å gi gjestene våre den aller beste starten på dagen, og at vi nok en gang dominerer i denne konkurransen er en bekreftelse på at vi gjør noe riktig. Takk til alle de fantastiske medarbeiderne våre som aldri slutter å imponere, og takk til Scandic Nidelven for nok en enorm frokostbragd, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

– Vi har bygget en sterk frokostkultur her på hotellet, og kommer til å fortsette å jobbe hardt for å levere landets beste frokost. Vi har et motivert team som hele tiden tenker på hvordan vi kan utvikle oss videre, og jeg ønsker å rette en stor takk til dem for det de har fått til. Det er rett og slett helt fantastisk, sier hotelldirektør Kjetil Vassdal.

I undersøkelser både før og under pandemien har gjestene gitt uttrykk for at frokosten er et av de viktigste elementene ved valg av hotell, derfor ønsket Haugen-Gruppen igjen å gjennomføre Twinings Best Breakfast, for første gang siden 2019.

Mange hoteller har vært med i kampen om å servere Norges beste hotellfrokost. Spesielt ønsker arrangørene å fremheve Amerikalinjen, Clarion Hotel & Congress Trondheim, Hotel Frøya og Hotel Norge by Scandic, som alle er nær pallen i år.

Vinnerne er kåret av en jury bestående av tre personer med årelang erfaring med mat og frokost.

Juryens begrunnelse

Scandic Nidelven:

Annonse

Scandic Nidelven er best i klassen når det gjelder den tradisjonelle hotellfrokosten, og har perfeksjonert denne. De er enestående i å håndtere en stor mengde gjester uten at det går ut over opplevelsen, og selv med et svært bredt utvalg, serverer de i øverste klasse, både når det gjelder kvalitet og service, samtidig som de ivaretar bærekraft. Dette er et sted alle vil føle seg hjemme og ivaretatt, hvor det alltid er noe nytt og spennende, og hvor alle kan finne akkurat det de ønsker for å ha den beste frokostopplevelsen.

Britannia Hotel:

Britannia Hotel har rendyrket den luksuriøse frokostopplevelsen, og i fantastiske lokaler tilbyr de sine gjester noe unikt. De har banet vei for en ny type hotellfrokost i Norge, og har nå finpusset dette til det ypperste. De har nøye utvalgte retter av aller beste kvalitet og hver gjest får strålende service. Her kan alle finne noe de ønsker, enten fra menyen eller fra bufféen, og hver rett er nøye gjennomtenkt for å tilby det beste på en bærekraftig måte.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo:

I hjertet av Oslo tilbyr Thon Hotel Rosenkrantz Oslo en intim og hyggelig frokost av høy kvalitet. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av tradisjonelle retter og et bredt utvalg av både kalde og varme grønnsaker. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset, og er gode til å ivareta gjestene sine.

 

Distriktsvinnere 2022

Annonse

Akershus:               Thon Hotel Oslofjord

Aust-Agder:            Thon Hotel Arendal

Buskerud:               Scandic Ambassadeur Drammen

Finnmark:               Thon Alta

Hedmark:               Thon Elgstua

Hordaland:             Hotel Norge By Scandic

Møre og Romsdal:  Scandic Parken Ålesund

Annonse

Nordland:               Thon Hotel Lofoten

Nord-Trøndelag:     Scandic Hell

Oppland:                Scandic Valdres

Oslo:                      Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Rogaland:               Quality Hotel Maritim Haugesund

Sogn og Fjordane:  Scandic Sunnfjord

Sør-Trøndelag:       Britannia Hotel

Annonse

Telemark:               Quality Hotel&Resort Skjærgården

Troms:                   Radisson Blu Hotel Tromsø

Vest-Agder:            Scandic Kristiansand Bystranda

Vestfold:                 Scandic Park Sandefjord

Østfold:                  Refsnes Gods

 

Utmerkelse for fremragende frokost 2022

Akershus:               Lily Country Club

Buskerud:               Quality River Station Drammen

Finnmark:               Thon Hotel Kirkenes, Trasti &Trine, Sorrisniva

Hordaland:             Thon Hotel Rosenkrantz Bergen og Scandic Byparken

Oslo:                      Thon Hotel Bristol og Amerikalinjen

Sør-Trøndelag:       Frøya hotell, Scandic Nidelven, Thon Hotel Prinsen, og

                                Clarion Hotel & Congress Trondheim

Troms:                   Thon Hotel Harstad og Scandic Ishavshotellet

Østfold:                  Støtvig Hotel

 

Ledige stillinger – reiseliv