Haugesund og Kristiansund mot strømmen igjen

Peter Wiederstrøm
Publisert: 19. januar 2022 kl 13.01
Oppdatert: 19. januar 2022 kl 13.20

Tallene fra Benchmarking Alliance viser at losjiomsetning per tilgjengelige rom for byhotellene er tilbake godt under 2019-nivå. Med to unntak.

Kristiansund og spesielt Haugesund har under hele pandemien levert tall (nivå eller utvikling) som er bedre enn for de andre byene. Verftsindustri, oljevirksomhet og karantene-trafikk er stikkord her.

Riktignok måtte Haugesund i desember se seg slått av Tromsøs RevPAR, men Haugesunds desember-RevPAR var langt høyere enn den var i desemberutgaven av normalåret 2019. Tromsø opplevde et kraftig fall fra desember 2019, tross at NOK 675 (des. i år) selvsagt er skyhøyt i norsk storby-sammenheng generelt.

Det skal tillegges at flere byer oppnådde en RevPAR i desember som ikke var så langt under 2019-desember-nivå, for eksempel Stavanger og Gardermoen. Men i det store bildet er nedgangen betydelig. Dette gjelder både sammenlignet med 2019 for desember og i forhold til de oppløftende tallene i høst.

Data er basert på rapportering fra deltakende hoteller til Benchmarking Alliance (BA), og er analysert av BAs samarbeidspartner Wiederstrøm Hotel Consulting for Reiseliv1. «Dekningen» varierer – typisk er 85-95 % av alle hotellrom i de norske storbyene representert. For eksempel i Oslo med Fornebu inngår hoteller med totalt rundt 15.000 rom. Wiederstrøm Hotel Consulting er et hotellrådgivningsselskap som bistår innen hotelleiendom, hotelldrift og benchmarking/analyse.

Mer hotelldata fra Benchmarking Alliance kommer her i nettutgaven i tiden fremover. Les ellers mer i vår papirutgave Reiseliv1 der vi i kommende nummer tar for oss hotellåret 2021 i storbyene. I bladet finner du også masse annet spennende bransjestoff. Kommende utgave er ute hos abonnentene 11. februar.

Saken fortsetter under annonsen