Hotell

Hotell og servering er blant bransjene som scorer dårligst på sikkerhetskultur

Hvert år analyserer KnowBe4s forskningsavdeling sikkerhetskulturen i organisasjoner over hele verden.

Publisert Sist oppdatert

­Med utgangspunkt i analysen får bransjene en score mellom 0 og 100, der grensen for god sikkerhetskultur går ved 80 og grensen for utmerket sikkerhetskultur er 90.

Sikkerhetskulturen vurderes langs de syv dimensjonene, holdning, atferd, kognisjon, kommunikasjon, normer, ansvar og etterlevelse. Dårligste «sikkerhetskulturscore» er blant annet hotell- og serveringsbransjen som får en score på 70, skriver KnowBe4 i en pressemelding.

– Hotell- og serveringsbransjen har opplevd flere tilfeller av datainnbrudd mot hotellkjeder, for eksempel virusangrepet mot norske Nordic Choice Hotels på tampen av 2021. Hyppig og konsistent opplæring er nødvendig for å sikre at alle ansatte forstår relevante risikoer og hva de bør gjøre for å redusere disse. Til sammenligning avdekker undersøkelsen også bransjene teknologi, bank og forsikring de sikreste, som alle får en score på 76.

Forskjeller mellom verdensdelene

I år har KnowBe4 for første gang også analysert forskjeller mellom de ulike verdensdelene. Med en score på 74 gjør Nord-Amerika det best, deretter følger Europa og Asia med 73 og Latin-Amerika, Afrika og Oseania får en score på 72.

– Den globale oversikten kan gi et inntrykk av at alle regioner presterer omtrent likt. Men hvis vi ser innad i regionene, ser vi at det er store forskjeller mellom ulike land, sier Roer.

I Europa gjør Bulgaria og Irland det best med en score på henholdsvis 79 og 78, mens Portugal og Latvia gjør det dårligst med en score på 64 og 66. Blant de nordiske landene er Sverige best med en score på 77, både Norge og Danmark får en score på 72, mens Finlands score er 70.

– Ingen europeiske land får en score i kategorien god. Med tanke på den pågående geopolitiske situasjonen i Europa, er vår anbefaling at organisasjoner i alle land tar grep for å forbedre sin sikkerhetskultur. De bør teste sine ansatte og implementere opplærings- og utdanningsprogrammer for å sikre riktig sikkerhetsatferd, sier Roer.

Powered by Labrador CMS