Hotell

Hotellkjedene som satser på lading av elbil

Noen hotellkjeder forteller at de vil satse på å gi gjestene ladetilbud fremover, andre svarer ikke.

Publisert Sist oppdatert

­Sommerferien nærmer seg, og mange skal feriere med sin elbil. Da er det en stor fordel å kunne lade bilen når man besøker en turistattraksjon eller der man overnatter, skriver nettstedet elbil.no.

Men hva slags ladetilbud finnes på norske hoteller?

Scandic – Rundt halvparten tilbyr lading

– Det å styrke infrastrukturen for elbillading er et betydelig satsingsområde, og er noe vi jobber aktivt sammen med huseierne for å utbedre, sier distriktsdirektør i Scandic Norge, Håvard Solum.

Scandic har for tiden 83 hoteller i Norge.

– Hvor mange av hotellene deres tilbyr lading i dag?

– Det er rundt 40 av de norske hotellene våre som tilbyr lading til gjestene, og blant disse varierer antall ladepunkter fra et par til et tosifret antall.

– Har dere noen reservasjonsordning?

– Dette er i all hovedsak noe man må ordne ved ankomst på hotellene. Ladeplassene er noe vi tilbyr i samarbeid med huseier eller parkeringsselskaper.

De historiske

De Historiske er en medlemskapsbasert samling av 69 verneverdige hoteller, og var blant de første «hotellkjedene» i Norge som så betydningen av å kunne tilby lademuligheter til gjestene sine.

Våren 2016 ble alle de historiske hotellene oppfordret til å installere ladebokser på parkeringsplassene sine.

Hvor mange av hotellene som i dag tilbyr lading, har vi ikke fått et klart svar på, men ifølge markedssjef Alette Hjelmeland ved Fleischers Hotel i Voss, dreier det seg om «de fleste».

– Laderne er i flittig bruk hele året, og vi vet at mange av gjestene våre velger oss blant annet fordi vi har ladere, sier Hjelmeland.

Nordic Choice

– Vi har signert en rammeavtale med en leverandør for å levere ladepunkt, men vi har også individuelle avtaler, sier kommunikasjonsrådgiver Trude H. Laberg i Nordic Choice Hotels.

Hva så med reservasjonsordning, har de også det under utvikling?

– Noen av hotellene våre har dette allerede. Og vi jobber med en løsning sammen med våre samarbeidspartnere, slik at vi kan få reservasjonsordning inn i den digitale gjestereisen. Når du booker via Nordic Choice Hotels’ egne nettsider, eller via appen, skal tilleggstjenester som lading også være en mulighet i fremtiden, forteller Laberg.

– Vi er i oppstartsfasen på et pilotprosjekt for å inkludere lademuligheter i våre systemer. Per dags dato tilbyr vi disse tjenestene via våre bookingbekreftelser som Add on eller andre tjenester man ønsker for oppholdet, legger hun til.

Classic Norway Hotels

Hotellkjeden Classic Norway Hotels har nylig inngått en avtale ladeselskapet Kople om opprettelse og drift av ladetilbud ved deres 22 hoteller og rorbuer.

– For stadig flere er mulighet til lading en viktig del av denne opplevelsen. Vi i Classic Norway Hotels ønsker naturligvis å legge til rette for dette, sier driftsdirektør og ansvarlig for bærekraftsatsingen i Classic Norway Hotels, Elisabeth Husøy.

Best Western Hotels

Best Western Hotels er en kjede av privateide hoteller som per i dag har 16 hoteller i Norge.

– Det er de respektive hotellene som tar beslutninger om denne typen satsing, men det vi konstaterer, er at etterspørselen etter ladestolper øker kraftig, og mange av våre hoteller planlegger å tilby dette i fremtiden, sier Johan Michelson i BWH-gruppen.

Thon Hotel og Radisson Blu

Thon Hotels og Radisson Blu har så langt ikke gitt noe svar på henvendelsen fra elbil.no.

Powered by Labrador CMS