Palmehaven på Britannia Hotel i Trondheim

Gorm Kallestad / NTB

Luksushotell har gitt ansatte kurs og kompetanseheving under skjenkestoppen

Publisert: 13. januar 2022 kl 09.06
Oppdatert: 13. januar 2022 kl 09.08

I desember tok Britannia avgjørelsen om å trekke tilbake bortimot 300 permitteringsvarsler for de ansatte. I dag er hotellet tomt for gjester, men fullt av ansatte skriver E24.

Like før jul, da Trygve Slagsvold Vedum lanserte en mer fleksibel variant av lønnsstøtteordningen, bestemte hotellet seg for å trekke permitteringsvarslene tilbake.

Siden da har hotellet hatt de ansatte på jobb, til tross for skjenkestopp, og brukt tiden på trening og opplæring.

Fredag utgår perioden for denne runden med inngripende smittevernstiltak – inkludert skjenkestopp. Mange håper naturligvis at skjenkestoppen oppheves.

Regjeringen har varslet pressekonferanse torsdag klokken 1900, om hvordan corona tiltakene blir fremover.

En av bartenderne, Sebastian Ernholm har deltatt på flere kurs de siste par ukene.

– Vi har gått ordentlig i dybden på hvordan man lager produktene vi selger. Destillering og fermentering var bare en brøkdel av det vi har gått gjennom. Vi har også vært så heldig å få inn en del nye ansatte, og det er godt at alle de ferske får en god innføring i faget vi holder på med, sier Ehrnholm til E24.

Saken fortsetter under annonsen

Han er veldig fornøyd med at arbeidsgiveren har valgt å trene opp de ansatte i denne perioden.

VG meldte tidligere i januar at Norge faktisk er det eneste landet, i alle fall i Europa, som har valgt å forby alkoholservering. Interesseorganisasjonen SMB er en av mange som er uenig i regjeringens strategi, og styret har nå gitt grønt lyst for å gå videre med planene om massesøksmål mot staten.

Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum har den siste uken signalisert lettelser i tiltakene, deriblant skjenkereglene, såremt tunge faglie råd tilsier noe annet.

Førsteservitør Ina Bjørnnes synes den siste perioden med kompetanseheving som meget positiv.

– Det har vært mye bedre enn å være permittert. Nå har jeg en del erfaring fra før, men vi setter alltid pris på kursing. Og dessuten har vi en del nye folk, så det er også mye teambygging i dette, sier hun.

De trener på alt fra grovrengjøring, varetelling, servicekurs, kroppsholdning til standarder som hotellet har blitt enige om, som for eksempel hvilken side man skjenker drikken fra.

– At vi fikk støtte til å holde åpent – det trengte vi. Det har vært helt ypperlig å få tiden til å trene oss opp. Og samholdet blir sterkere, sier Bjørnnes.

Saken fortsetter under annonsen

På kjøkkenet står Stine Mari Antonsen å lage skumboller med sjokoladetrekk. Også hun har vært gjennom en lang rekke kurs de siste tiden.

– Blant annet har vi hatt kurs i «mystery guest» og gått gjennom poengsummen etterpå, og vi har hatt ostekurs og fått besøk av Rørosmeieriet.

Konseptet «mystery guest» brukes i restaurant- og hotellbransjen, hvor en familie, et par eller en enkeltgjest tropper opp og i det skjulte gir en poengscore på alt fra service til mat, etter gjeldende hotellklassifiseringsregler.

Dersom regjeringen letter på tiltakene denne uken, er det allerede fullbooket fredag og lørdag, forteller Antonsen.– Vi tør jo ikke helt tro på det, men vi håper på det beste, avslutter hun.

 

Ledige stillinger – reiseliv