Hotell

Radisson Red og Radisson Hotel & Conference Center Oslo Airport offisielt åpnet

Det nye dual-brand hotellet er lufthavnens største, med tilsammen 514 gjesterom og et nytt konferansesenter, i gangavstand fra terminalen på OSL.

Publisert Sist oppdatert

Radisson RED Oslo Airport og Radisson Hotel & Conference Centre Oslo Airport holdt et stort åpningsparty torsdag. Det nye dual-brand hotellet er lufthavnens største, med tilsammen 514 gjesterom og et nytt konferansesenter, i gangavstand fra terminalen på OSL.

Radisson RED Oslo Airport delen av hotellet satser på å tiltrekke seg en trendbevisst målgruppe og tilbyr 214 urbane gjesterom med luksuriøse detaljer, on-demand-tjenester og et trendy loungeområde designet for både arbeid og fritid.

Radisson Hotel & Conference Center Oslo Airport vil på den andre siden by på 300 rom med myke, nøytrale toner, naturlige materialer og harmonisk design inspirert av den skandinaviske livsstilen.

- Radisson RED og Radisson er designet for å passe behovene til våre gjester ved å gi dem uendelige muligheter til å sømløst kunne omstille seg fra arbeid og fritid. På alle våre fellesområder vil gjestene oppleve det beste av begge merkevarene og få mest mulig ut av oppholdet ved å for eksempel arbeide i de komfortable Radisson- møteromsfasilitetene, og fortsette ettermiddagen i den pulserende Radisson RED lobbyen med urbant interiør og kunst i RED-stil, sier Jörgen Ljunggren, hotellsjef for Radisson RED Oslo Airport og Radisson Hotel & Conference Center Oslo Airport.

I hotellets hjerte ligger GAMO, restauranten og baren i loungeområdet. Kokkene legger mye ære i å skaffe de beste lokale råvarene for å kunne gi gjestene en smak av ekte nordisk smaker og gjestfrihet.

Radisson Hotel & Conference Center Oslo Airports konferansesenter har 52 moderne møterom. Ballsalen er på hele 236 kvm.

Samarbeid med Kistefos Museum

Radisson RED og Kistefos Museum har inngått et samarbeid hvor et verk av en av museets viktigste kunstnere skal smykke hotellets lobby og fellesområder. Det er første gang Kistefos inngår et samarbeid av denne typen.

- Vi er utrolig stolte av å kunne vise frem vårt lekre hotell med mye spennende kunst fra Kistefos. Kunstsamarbeidet forsterker Radisson RED-merkevarens kjerneverdier og gjør den lokale kunstscenen til en del av gjesteopplevelsen, både på hotellet og på digitale plattformer, sier Jörgen Ljunggren, hotelldirektøren på Radisson RED Oslo Airport.

Kunst i alle former er en viktig komponent og en stor del av hotellets identitet, interiør og design. Dette gjorde Radisson RED til en naturlig samarbeidspartner for Kistefos.

- Dette er første gangen Kistefos inngår et samarbeid av denne typen og vi er veldig glade for at Radisson Red har valgt Kistefos som sin kunstneriske partner. Radisson Red har en spennende profil som løfter frem kunsten i møte med kundene og vi tror dette samarbeidet kan bidra til å skape positive synergier for begge parter, sier Birgitte Espeland, direktør ved Kistefos Museum.

En sort marmorskulptur av den verdenskjente, britiske kunstneren Tony Cragg er hotellobbyens høydepunkt. Skulpturen er et utlån fra Christen Sveaas Kunststiftelse, som er Kistefos Museums største samarbeidspartner.

RED-hotellets egen kunst

- Radisson RED Oslo Airport skal være en arena for kunst og kultur. I tillegg til verdenskjent kunst fra Kistefos, har RED også sin egen kunst. På fellesområder og rommene finner man RED-kolleksjonen med fotokunst fra fotograf Antonio Cordero og stylist Carol Gamarra, sier Ljunggren.

På hvert av RED-hotellene blir det også installert et unikt rødt kunstverk med en lokal forankring til destinasjonen. På Gardermoen er dette en knallrød elg med skibriller.

Powered by Labrador CMS