Foto

Ramme Fjordhotell

Ramme Fjordhotell får Arkitekturopprørets Hederspris

Publisert: 30. november 2022 kl 10.34
Oppdatert: 30. november 2022 kl 10.34

Vinneren av Grøss-medaljen er Nasjonalmuseet, på de neste plassene kom Skir i Tromsø og Nye Valentinlyst i Trondheim. Omlag 11.000 personer stemte i kåringen.

Om vinneren at Hedersprisen sier Arkitekturopprørets komité:

« Kan moderne krav passes inn i en tradisjonell arkitektur? Sikkerhet, energikrav, dagslys, brann, alle disse elementene brukes ofte som forklaringer for hvorfor dagens bygninger er så like og så pregløse. Årets vinner av Arkitekturopprørets Hederspris har tatt denne utfordringen på strak arm, og skapt et vakkert og variert anlegg for besøk og formidling.

Ordet 'tidløst' brukes ofte som et kompliment om god design som taler til mennesker på tvers av generasjoner, og er en vanlig ambisjon for arkitekter med bærekraftsambisjoner. Anlegget vi premierer i kveld, viser kanskje derimot at det kan bli minst like interessant når noe nytt får fylles med tid, historie, referanser og detaljer. Fra renessansehager til løkkupler og bindingsverksfasader, her inkluderes det meste i en kavalkade hvor alle kan finne noe som gir dem assosiasjoner og gjensynsglede.

Komplekset har ypperste kvalitet i både design og utførelse, og eksemplifiserer på beste vis at vi også i vår tid kan lage omgivelser på høyde med de vakre omgivelsene vi ellers må oppsøke i form av gamlebyer og slottsmuseer. Det er inspirerende og vennlig, danner en utmerket ramme om formidling, og peker ut en vei videre for utvikling av både tette bygningsmiljøer og kulturlandskapet på bygdene.

Vi gratulerer så mye med Arkitekturopprørets Hederspris 2022: Ramme Fjordhotell - av Enerhaugen Arkitektkontor for og med Petter Olsen!»

 

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – reiseliv