Foto

Hotelldirektør Kristoffer Skovli Karlsen, Thorbjørnrud Hotell, foran ett av glampingteltene.

Solid omsetningsvekst for Thorbjørnrud Hotell

Publisert: 23. mai 2022 kl 09.43
Oppdatert: 23. mai 2022 kl 09.55

2022 har også startet godt, og nå i mai er enda flere

glampingtelt satt opp i den vakre hagen, som en respons på at både hotellet og teltene i hovedsak var fullbooket i fjor sommer.

Omsetningen fra hotelldriften utgjorde 27,9 millioner kroner i 2021. Budsjettet siktet på et null-resultat, men endte med et overskudd/ EBITDA på 2,7 millioner.

Det gir en resultatmargin på nær ti prosent.

– Etter at Atle Brynestad tok over tradisjonsrike Thorbjørnrud Hotell i februar 2021, var strategien å satse på privatmarkedet, i tillegg til å sikre høy aktivitet i kurs- og konferansemarkedet. 2021-tallene viser at vi har lyktes godt med det. Hittil i år følger vi budsjettmålene, og har høye ambisjoner for resten av 2022 både hva produkt, drift og økonomi angår, sier hotelldirektør Kristoffer Skovli Karlsen.

I fjor introduserte hotellet egne glampingtelt i den flotte 30 mål store hagen, med strandlinje mot idylliske Randsfjorden. Det ble umiddelbart en suksess. I år økes antallet telt til syv, og alle teltene får en egen, nybygget terrasseplatting. Med i leien av teltet følger de neste månedene tilgang til eget hotellrom, slik at man kan benytte baderomsfasiliteter osv.

– Vi ser at det å overnatte i glampingteltene er veldig populært og vi er allerede nå utsolgt i flere perioder før sommeren. Nå i mai har etterspørselen økt betydelig, så fra nå av er det «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder, sier Skovli Karlsen, som også kan friste med kanoutleie i år.

Annonse

Kortreist mat av høy kvalitet

I en tid hvor det er stor mangel på høyt kvalifiserte kokker, har hotellet lykkes med å ansette ytterligere tre erfarne kokker på heltid. Dermed har man nå etablert et komplett og kompetent team som skal sikre gjestene kulinariske opplevelser av ypperste klasse.

– Vi forsterker fokuset på kortreist kvalitetsmat ytterligere. Nytt i år er at vi har etablert et samarbeid med Kvelsrud Gård, som skal stelle grønnsakshagen vår, slik at kokkene kan konsentrere seg full ut om det de kan best, nemlig matlaging. Nå kan de hver dag i sesong gå ut og hente lekre, ferske råvarer fra egen kjøkkenhage. Videre kjøper vi inn kjøtt fra lokale gårdsbruk, mens ost kjøper vi fra Thorbjørnrud Ysteri, sier Skovli Karlsen.

Også for kurs og konferanse-segmentet introduserer Thorbjørnrud noe nytt fra høsten av, nemlig «Gourmet workshops». Dette skreddersys styre- og ledergrupper med opptil 20 personer, hvor man også kan leie inn en kjendiskokk som veileder gruppen på kjøkkenet, der man lager maten sammen. Her vil det også bli koblet på anerkjente vineksperter, for å sikre en komplett smaksopplevelse av høy kvalitet.

Ledige stillinger – reiseliv