Foto

Petter Stordalen sammen med medgründerne Kristian Hauan og Camilla de Ferry Smith, samt Thomas Berg Green i Norsk Førstehjelpsråd.

Foto: Espen Solli

Stordalen vil revolusjonere markedet for kurs og opplæring

Publisert: 24. mai 2022 kl 14.18
Oppdatert: 24. mai 2022 kl 14.21

­– FIDL er inngangsportalen til morgendagens kursing. Om du skal ta båtførerprøven, et truckfører- eller førstehjelpskurs, kan du nå spille deg gjennom kursingen hvor og når du vil. Med FIDL skal vi senke terskelen for å lære noe nytt eller omskolere seg, og slik gjøre livet bedre for mennesker og bedrifter. Så enkelt og så viktig, sier Petter Stordalen, som er hovedeier gjennom sitt investeringsselskap Strawberry.

FIDL bygger på ulike samarbeid mellom de fremste aktørene innen læringsteknologi og faglige eksperter fra ulike bransjer. Opplæringen skjer på nett eller i app – og det er teknologiselskapet Attensi som står bak spillteknologien.

– Vi har tatt et dypdykk i hvilke pedagogiske og teknologiske gjennombrudd som har skjedd innen læringsfeltet, og tar i bruk det mest oppdaterte innen pedagogikk, spillteknologi og simuleringer når vi utvikler kurs. Resultatet er en beviselig høyere læringseffekt, sier Kristian Hauan, daglig leder i FIDL.

Til tross for at selskapet fortsatt er i oppstartsfasen, melder Hauan om en overveldende positiv respons fra markedet. FIDL leverer i dag kurs innen en rekke bransjer som eksempelvis elektro og bygg og anlegg. I tillegg skal de også tilby kurs for privatmarkedet, herunder båtfører- og jegerprøven. Nye kurs utvikles kontinuerlig og legges til fortløpende.

Annonse

Ledige stillinger – reiseliv