Hotell

Team Hotels blir HEIMR Collection

Team Hotels går nå fra å være en ren driftsorganisasjon, til å bli en hotellkjede og endrer i den forbindelse navn til HEIMR Collection.

Publisert Sist oppdatert

­HEIMR Collection (HEIMR) driver syv hoteller, samt flere restauranter og barer under egne merkenavn. Kjeden nærmer seg en årlig omsetning på 400 millioner kroner.

HEIMR vil hovedsakelig utvikle egne varemerker og jobber også noe med profilerte kjedehoteller.

- Vi tror at de som vil lykkes best fremover er hoteller som kan kombinere ferie og fritidsfølelsen, også når du er på konferanser eller reiser i forbindelse med jobb. I en travel møtehverdag vil behovet for å finne tidslommer hvor man kan snike inn en følelse av ferie, bli viktigere og viktigere. Våre hoteller vil alle fremstå som akkurat dette, et sted å koble av når man egentlig har det ganske travelt, sier Terje Ropstad, CEO i HEIMR Collection.

– Veldig bra belegg i sommer

- Det ser ut til å bli veldig bra belegg i sommer, men trenden de siste årene har vært at det er kort lead time, spesielt i sommermånedene, sier markedssjef Marita Wahlquist.

- Våre hoteller har et tilbud som i utgangspunktet er mer enn kun et hotellrom, det gjør at mange gjester bor over flere dager. I år venter vi ca 70 prosent norske gjester, og vi ser at de 30 prosent utenlandske gjestene, som vi har savnet de siste årene, er tilbake. Spesielt stor er etterspørselen fra Tyskland og Nederland, med England hakk i hel. Det er spesielt mange forespørsler for hotellene i Stavanger og Kristiansand frem mot sommeren, så det lønner seg å være tidlig ute når man skal planlegger tur til de typiske sommerdestinasjonene, sier Marita Wahlquist.

Foto Hotel Victoria, Stavanger

Team Hotels ble etablert i 2018 og bestod da av Rederiet Hotell og Farsund Resort. I løpet av de siste årene har de tatt over driften av Hotel Caledonien i Kristiansand, Hotel Victoria i Stavanger og Hotel Klubben i Tønsberg. I januar 2021 ble Sola Strand Hotel på Solastranden en del av gruppen og i løpet 2022 vil det komme flere nye hoteller.

Gjennom de siste årene er det blitt gjennomført vesentlige investeringer på samtlige av hotellene. Siste store investering ble gjennomført i 2022, da en fløy bestående av 76 rom på Hotel Caledonien ble totalrenovert. Resten av hotellet ble totalrenovert i 2018 (samme år som hotellet fyllte 50 år) og består i dag av 223 rom, to barer, restaurant, samt event- og konferanselokaler for opptil 1000 personer. Flere av hotellene har tidligere vært en del av De Historiske Hoteller og Spisesteder, men som en del av satsningen til HEIMR, er dette samarbeidet avsluttet.

HEIMR Collection er heleid av familieselskapet Glastad Holding med Endre Glastad og Sigrid Laugen Glastad i spissen.

Powered by Labrador CMS