– Som arbeidsgiver har vi et spesielt ansvar for å tilrettelegge og skaffe gode rammer for kompetanseutvikling av medarbeiderne våre, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels.

Foto

Gry Traaen

Thon Hotels tilbyr kompetanseløft, på den enkelte medarbeiders premisser

Publisert: 5. desember 2022 kl 09.51
Oppdatert: 5. desember 2022 kl 09.51

– Videreutvikling av medarbeiderne våre er helt essensielt for å opprettholde konkurransekraft og bidra til utvikling og vekst av virksomhetene i konsernet, sier Geir Thorvaldsen, konserndirektør HR, i Olav Thon Gruppen.

Den nye studieportalen blir en utvidelse av det allerede eksisterende Thon-akademiet, og lanseringen er et samarbeid med NKI.
– Pandemien har vært meget krevende på flere måter for våre virksomheter, og den har lært oss at det er mulig å kommunisere og samhandle effektivt digitalt. Dette ønsker vi å utnytte for å videreutvikle den viktigste bærebjelken i konsernet, menneskene våre. Som arbeidsgiver har vi et spesielt ansvar for å tilrettelegge og skaffe gode rammer for kompetanseutvikling av medarbeiderne våre, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen i Thon Hotels.

NKI ser at arbeidsgivere nå i større grad enn før ønsker å tilrettelegge for strategisk kompetanseutvikling. Olav Thon Gruppen er fremoverlent på kompetanseutvikling og har engasjert NKI til å utvikle en dedikert kurs- og studieportal for medarbeidere.

– NKI er ledende leverandør av digital læring i Norge, og har et spesielt fokus på å levere engasjerende læringsløp, tilrettelagt for folk som ønsker å kombinere studier med jobb, fritid og familieliv. Fleksibilitet både i forhold til studietid og belastning, i tillegg til ulike metoder for læring, er helt essensielt for å sikre god læring.

Læring er utfordrende og til tider krevende, men skal samtidig være morsomt og engasjerende. Vi benytter derfor ulike digitale læringsmetoder, som f.eks. spill, podkast og interaktive videoer i utdanningene for å stimulere læring, sier salgsdirektør i NKI, Fredrik Andersen.  

– Vi har skreddersydd en portal til Olav Thon Gruppen, slik at deres HR-avdeling kan navigere i det utvalget av våre kurs de mener er aktuelle for deres ansatte. HR-avdelingen administrerer påmeldingen og sender så en ordre til oss, som gjør at vi registrerer studentene. Studentene får så tilgang til nettskolen vår og alt som er relevant for den utdannelsen de skal ta. Det legges også tilrette for at de kan ta en utdannelse med studiepoeng via portalen. Dette er 100 prosent digitale studier, de studerer når de vil og hvor de vil. En dedikert studieveileder følger opp studentene underveis og svarer på alt av praktiske spørsmål. Studentene har også en spesielt tilknyttet lærer. Opplegget er fleksibelt, slik at tidsplanen kan justeres, hvis man for eksempel har en travel periode på jobben.

Avtalen med Olav Thon Gruppen er den første varianten vi har av denne typen, med tilrettelagt kursinnhold spesifisert for én bedrift, men vi har mange avtaler med bedrifter der de betaler kurs for sine medarbeidere, 70 prosent av NKIs studenter er i en eller annen jobbsituasjon, sier Fredrik Andersen i NKI. 

Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – reiseliv