Geir Lundkvist (t.v.) og Anders Vatne i Hotelia, er kommet med en fersk markedsrapport om norsk hotellbransje.

To år før det norske hotellmarkedet er tilbake der det var før pandemien

Publisert: 1. april 2022 kl 10.55
Oppdatert: 28. april 2022 kl 15.24

Sommeren 2022 vil bli bra, men ingen av topplederne i bransjen tror den vil slå sommeren 2021. Årsaken er sammensatt, vi vil oppleve at mange nordmenn heller vil velge utenlandsferie. Det internasjonale turistmarkedet vil være preget av usikkerheten rundt krigen i Ukraina og mye taler for at både det asiatiske markedet og USA vil holde seg hjemme. På den positive siden kommer de fleste internasjonale reisende fra Norden og Europa. Dette er å betrakte som vårt internasjonale nærmarked, derfor er det håp om at flere av disse velger Norgesferie i år.

Høsten 2022 forventer bransjen at vi kan se tegn til en viss normalisering, med en høyere bookingtakt på de fleste segmenter, dog på et noe lavere nivå. Bransjen tror også at weekendmarkedet vil kunne kompensere noe for svakere yrkestrafikk.

Konferansetilbyderne vil utvikle nye møteprodukter, og vi vil se mer kombinasjon av tradisjonelle og hybride-/digitale konferanser. Det er et etterslep av større nasjonale og internasjonale møter og kongresser, som sakte kommer tilbake i 2022/2023. Men, bransjens ledere understreker at de ikke vil være 100 prosent tilbake før de store kultur-, konsert- og idrettsarrangementene gjenoppstår. De største byene er totalt avhengig av dette markedet fungerer hele året.

 

Saken fortsetter under annonsen