André Schreiner kåret til Årets Hotelier

Publisert: 11. januar 2023 kl 10.22
Oppdatert: 11. januar 2023 kl 10.22

De andre nominerte i klassen Årets Hotelier var: Ken-Rudi Tønder Johansen, Hotellsjef, Thon Hotel Lofoten og Thon Hotel Svolvær. Theressa Hansen, General Manager, Scandic Oslo Airport. Cecilie Klein, Regional Director of Sales Norway & Iceland, Radisson Hotel Group.

I sin uttalelse om André Schreiner sier juryen:

«Årets Hotelier er en kjent hotellprofil som har gått gradene, og som i tillegg til egen bedrift, er sterkt engasjert i bransjens rammebetingelser og fremtid, samt ikke minst lokalmiljøet. 

Årets Hotelier omtales som et forbilde og en raus leder, som selv får energi ved å spille sine medarbeidere gode.

Årets Hotelier regnes som en del av grunnfjellet i hotellselskapet, der han har hatt en rekke toppjobber. I dag leder han et av landets største hoteller, med rundt 400 nære og svært engasjerte medarbeidere. I 2022 har gjestene strømmet til, noe som har skapt fantastiske resultater for eierne.

Årets Hotelier beskrives som en person som lever, puster og leder gjennom å være et godt forbilde for alle i Nordic Choice Hotels».

Årets Hotelier 2022 er André Schreiner

Saken fortsetter under annonsen

– Begrunnelsen er en helt korrekt beskrivelse av André Schreiner. Vi er utrolig heldige som har hatt han i selskapet siden 1997. Måten han har ledet Norges største hotell gjennom en krevende totalrenovering, så en hektisk åpningsfase som hele landet fikk se på TV, så takle bransjens største utfordring noensinne og deretter håndtere en enorm bølge av oppdemmet reise- og møtelyst, er forbilledlig og unik. Prisen er særdeles velfortjent, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels, som Clarion Hotel The Hub er en del av.

– Det er en utrolig ære. Det er en klisjé å si at man er ydmyk når man vinner noe, så jeg vil heller si at jeg er stolt over å få denne anerkjennelsen av mine bransjekollegaer. Jeg er også utrolig stolt over det teamet jeg har i ryggen, som gjør at Clarion Hotel The Hub er blitt så godt tatt imot av gjestene. Dette er en pris til oss alle, sier André Schreiner.

– I november rundet vi 500 millioner i omsetning. Det er en milepæl jeg ikke hadde tro på var mulig før om noen år. All ære til mine kollegaer som har håndtert dette på en eksemplarisk måte. Vi er et utrolig godt team som har det gøy sammen hver eneste dag, og det tror jeg også gjestene merker, sier Schreiner.

Lang lederkarriere

André Schreiner har vært direktør ved hotellet siden 2014, etter å ha vært driftsdirektør i Quality Hotel og Quality Resort. Før dette var han direktør ved Quality Hotel Sarpsborg i ti år. Juryen trakk frem hans lange karriere og sterke engasjement for bransjens rammebetingelser og fremtid.

Han ble i fjor kåret til årets hotelldirektør i Clarion Hotel og er også nominert som årets hotelldirektør i Nordic Choice Hotels, en pris som deles ut på hotellselskapets årlige Vinterkonferanse kommende helg. Der er også hotellets Housekeeping Manager Antonija Delas nominert som årets avdelingsleder i Clarion Hotel, og Clarion Hotel The Hub er også nominert som årets WeCare-hotell, prisen for bærekraftsarbeid og sosialt ansvar i selskapet.

– Gode ledere skaper gode resultater og flere gode ledere, noe Andrés lederskap er et bevis på. Han har både vært nominert til og vunnet prisen som årets hotelldirektør i Nordic Choice Hotels tidligere, så det er ingen tvil om at han virkelig fortjener å bli Årets Hotelier, avslutter Torgeir Silseth.

Saken fortsetter under annonsen

Vinner studieopphold på Cornell

Prisen til Årets Hoteliér er et studieopphold på Cornell’s General Managers Program (GMP), ved prestisjefylte Cornell School of Hotel Administration i New York.

Prisutdelingen arrangeres av HSMAI, i samarbeid med Reiseliv1 (HRR), og andre partnere fra reiselivsbransjen og ellers. Formålet med prisene er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter.

Juryen har bestått av Morten Thorvaldsen, konserndirektør Thon Hotels (leder). Josefine Janson, Director Human Resources Norway, Radisson Hotels. Lise Raanaas Haavind, Produktsjef Pals. Morten Malting, F&B Director Scandic Hotels.

Eivind Tangvik, Senior Vice President Operation Development, Nordic Choice Hotels. Hans Kristiansen, Redaktør Reiseliv1.

 

 

Saken fortsetter under annonsen