Classic Norway blir eneeier av Grand Hotel Åndalsnes – vil bygge ny fløy

Publisert: 16. januar 2023 kl 10.40
Oppdatert: 16. januar 2023 kl 10.40

For to år siden ble Grand Hotel kjøpt av Classic Norway Eiendom i et joint-venture-samarbeid med selskapet Romsdalen AS, som igjen eies av The Norwegian Travel Company. De to partnerne eide 50 prosent hver av det tradisjonsrike hotellet, etter at de 1. januar 2021 kjøpte det av den lokale hotellfamilien Åndal. Nå har Classic Norway Eiendom kjøpt eierandelen til Romsdalen AS, og blir dermed heleier av hotellet som har opprinnelse tilbake til 1890.

Grand Hotel har gjennomgått en betydelig oppgradering de siste to årene, og jobber nå med planer om en ny stor utvidelse av hotellet.

– Grand Hotel skal bygges ut med 57 nye rom. Den opprinnelige planen var å bygge nye hotellrom på toppen av Rauma kulturhus, som er en det av Grand Hotel-bygget. Men nye undersøkelser viser at kulturhuset ikke vil tåle vekten av de nye hotellrommene. Vi har derfor endret planene til å bygge en ny hotellfløy som bindes til det øvrige hotellet med en glassinnrammet bro, forteller administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

Når de nye hotellrommene er klare, vil Grand Hotel ha hele 145 hotellrom. Ola Elias Åndal fortsetter som hotellsjef ved hotellet.

– Den mest aktuelle planen er å bygge fire nye etasjer samt parkeringskjeller under den nye hotellfløya, sier Classic Norway-eier Erik Berg, som berømmer Rauma kommune for sin positive og konstruktive holdning til å gi turistkommunen et etterlengtet bedre hotelltilbud.

– Classic Norway Hotels får med kjøpet av hele Grand Hotell hele 24 hoteller i sin portefølje, forteller Stephen Meinich-Bache.

Den norskeide hotellkjeden håper å starte byggingen av de nye hotellfløya i løpet av 2024.

Saken fortsetter under annonsen

Etterspørselen etter et godt spisested og overnattingssted i Rauma har vært sterkt økende de siste årene. Og etter åpningen av Romsdalsgondolen, har mulighetene til helårsturisme blitt enda bedre.

I sommerhalvåret er de aktuelle fjellturene i regionen, samt besøk på den nasjonale turistvegen Trollstigen, blant de mest populære. I vintersesongen er Åndalsnes og Rauma en ettertraktet topptur-destinasjon.

Og nå skal altså Classic Norway Hotels, som har ansvar for driften og over 50 sesongansatte, sørge for at det populære reisemålet Åndalsnes blir enda en attraksjon rikere.