Torreby Slott i Sverige er et av de fire Festningshotellene.  

Festningshotellene i strategisk partnerskap med nye Strawberry

Publisert: 22. mars 2023 kl 09.48
Oppdatert: 22. mars 2023 kl 15.53

Det er fire hoteller med historisk betydning som fra 22. mars inngår strategisk partnerskap med Nordic Choice Hotels. Oscarsborg Festning, Reenskaug Hotel, Kongsvinger Festning og Torreby Slott i Sverige, er på hver sin måte en del av den skandinaviske historien, men fortsatt tilgjengelige og attraktive. De fire Festningshotellene har tilsammen 149 gjesterom, alle har også unike selskapslokaler og møtefasiliteter.

– Vi pleier å si at “bruk er det beste vern” og her kan gjestene få et besøk i historiske omgivelser, men med moderne fasiliteter og oppgraderte opplevelser. Ved å samarbeide med et større konsern, gjør vi også hotellene enklere tilgjengelig for et større publikum. For oss er det et viktig strategisk veivalg, som gir hotellene våre et større distribusjonsnett, sterkere support og tilgang til nye systemer, sier Tony Eide, styreleder og daglig leder av Festningshotellene.

Distribusjonssamarbeidet er en type nybrottsarbeid i en bransje som ikke var forberedt da de internasjonale bookingsidene entret markedet. Nå ønsker man å legge tilrette for at verdiskapningen i reiselivet i større grad beholdes innenfor landegrensene.

– Reiselivet i Norden har opplevd økt attraksjonskraft de siste årene. Satsingen på produkter og opplevelser som står ut i mengden, er noe vi har til felles med Festningshotellene. Derfor har vi funnet sammen om å skape og tilby våre gjester unike opplevelser via vår sterke distribusjonsplattform og store kundenettverk. Med et styrket tilbud, står vi også sterkere i konkurransen med de globale bookingaktørene, og ved å stå sammen kan vi sikre at vi kan fortsette å utvikle og trygge norske og nordiske reiselivsbedrifter, sier Bjørn Arild Wisth, viseadm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Varsler flere nyheter

Hotellselskapet annonserte i fjor navnebytte til Strawberry som et ledd i en strategiomlegging. Gjennom nye partnerskap og samarbeid, satser nye Strawberry på sterk vekst ikke bare i porteføljen, men også i det totale tilbudet til de over 2,3 millioner medlemmene. Dette betyr også nye muligheter for flere partnerskap og ulike tilknytninger til selskapet.

– Vi har flere store nyheter på vei frem mot dagen da vi formelt bytter navn, men ikke minst i tiden etter og de kommende årene, vil våre medlemmer og gjester få stadig flere fordeler, tilbud og muligheter for de beste opplevelsene. De fire Festningshotellene tilfører noe nytt i det som allerede er Nordens mest mangfoldige hotellportefølje, og vi er sikre på at samarbeidet vil styrke både oss og dem, sier Bjørn Arild Wisth.

Saken fortsetter under annonsen