Hotell

Scandic Hotel Bystranda Kristiansand

Fullest hoteller i Kristiansand - dyrest i Oslo

Hotellene i Kristiansand klatret til en førsteplass på oversikten fra Benchmarking Alliance når det gjelder rombelegg i juni.

Publisert Sist oppdatert

Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

­Oslo oppnådde de høyeste romprisene i en måned som bød på solid prisvekst og varierende beleggsutvikling for storbyene.

Fordi juni har innslag på gjestesiden både av forretningstrafikk, konferanse og ferie, er dette normalt en svært god hotellmåned for byhotellene, sammenlignet med de fleste andre måneder. Årets utgave var intet unntak, selv om rombelegget ikke helt var på 2019-nivå. For i vårt samlede utvalg av hoteller i Norge, som tilsammen har cirka 65.000 rom, ble det oppnådd et rombelegg i juni iår (72,7 %) som var omtrent som i juni ifjor (72,1) og noe bak juni 2019 (75,1). Og selv om andelen rom som var belagt i juni iår var lavere enn i juni 2019, ble det solgt 9 prosent flere hotellrom i juni iår.

Seks av 13 byer fikk høyere rombelegg i juni iår enn i juni ifjor, og seks av 13 oppnådde høyere rombelegg i juni iår enn i juni 2019.

Romprisene stiger

Og mens beleggsutviklingen varierer mye fra by til by, og mange har nedgang, stiger hotellromprisene over hele linjen. Samtlige byer har vekst i juni iår både fra juni ifjor og fra juni 2019. Totalt for det norske utvalget vårt er prisveksten rundt 13 prosent fra juni ifjor og 34 % fra juni 2019.

Powered by Labrador CMS