Foto

Stefan Lindfors

Hotel AX blir en del av Strawberry i Finland

Publisert: 30. oktober 2023 kl 10.28
Oppdatert: 30. oktober 2023 kl 10.55

­I 2019 startet utbyggingen av det som skulle bli Finlands ledende hotell innen kunst og kultur, og i 2022 kunne de første gjestene sjekke inn på Hotel AX. Finske samtidskunstnere har vært sentrale i utviklingen av hotellet, som har som mål å være inngangsportalen til kunstverdenen i Helsinki. Hotellet har siden åpningen vært et attraktivt tilskudd til det finske hotellmarkedet og en sentral bidragsyter til byutviklingen i Jätkäsaari. Nylig fikk hotellet utmerkelsen Finland’s Leading Design Hotel 2023 på World Travel Awards.

– Det er med stor stolthet vi nå utvider vår nordiske hotellportefølje med Hotel AX. Et unikt hotell som er utviklet med varme og engasjement. Og vi fortsetter veksten der alt startet, på Busholmen, som er selve episenteret for det nye og urbane Helsinki. En perfekt lokasjon for Strawberry og videre vekst i Finland, sier Petter A Stordalen, eier i Strawberry.

Det 173 rom store hotellet med restaurant, bar og møtefasiliteter overtas av Strawberry 1. november. Leieavtalen er for 20 år med eiendomseieren Terrieri Kiinteistöt Lp, et alternativt investeringsfond forvaltet av S-Bank Fund Management Ltd.  Hotel AX blir en del av Strawberrys portefølje av frittstående hoteller gjennom Nordic Hotels & Resorts.

Med Hotel AX består Strawberrys hotelportefølje i Finland av 14 hoteller. Sommeren 2024 utvides porteføljen ytterligere på Helsinki Lufthavn, med Comfort Hotel Helsinki Airport og Clarion Hotel Helsinki Airport.

 

Saken fortsetter under annonsen