Hotell
IHIF Berlin – bekymring for bunnlinjene
På International Hospitality Investment Forum (IHIF) i Berlin tidligere denne uken, var det store samtaleemnet blant deltagerne hvordan man kunne kutte driftskostnadene.
Gode gjennomsnittlige daglige rompriser, har gitt økte inntekter. Men bunnlinjene er ikke så positive som de bør være, på grunn av den sterke økningen i alle slags driftsutgifter, ikke minst energi, lønninger og F&B.
Et stort samtaleemne på IHIF var også den store positive overraskelsen for hotellbransjen, over det meste av verden, styrken i fritidsreisemarkedet, og også det sterke luksus-fritidsreisemarkedet. På konferansen diskuterte bransjeanalytikere de høye gjennomsnittlige dagsprisene luksushotellene fortsetter å ha.
Mange trodde at buffetenes tid var over på grunn av pandemien, de har overlevd, men mye annet innen F&B er forandret, sa Michael Ellis, president for mat og drikke i hospitalityselskapet FEBC. Ifølge Ellis er Dubai-hotellene ledende på buffeter – de må ses for å bli trodd.
Guy Heksch, driftssjef for hotellutvikling i britiske Omnam Investment Group, har følgende oppskrift for å redusere F&B-omkostningene, ifølge Hotel News Now:
– Reduserte menystørrelser.
– Ha enklere matleveringer og jobbe tettere med leveringsselskapene.
– Kutte ut servering på rommet.
– Kutte flere trinn i F&B-prosessen og ha mer interaksjon med gjestene.
Det var også stor optimisme blant deltagerne, ikke minst med tanke på det store kinesiske markedet, som ikke er begynt å reise utenlands ennå og India som heller ikke er tilbake for fullt.