Hotell

Claridge's regnes som et av Londons og Europas mest eksklusive hoteller.

Luksushotellmarkedet i vekst

90 % forventer at beleggsprosentene på hotellene vil være høyere i år enn i 2022.

Publisert Sist oppdatert

­86 % av topplederne i internasjonale luksushotellkjeder forventer at inntektene vil øke i år, sammenlignet med 2022, ifølge en undersøkelse som er utført for kommunikasjonsteknologiselskapet Communications Specialist Ltd.

8 % av hotellederne som ble intervjuet forventer en inntektsvekst på opptil 10 % fra fjoråret, halvparten spår en vekst på mellom 10 % og 30 %. Ytterligere 12 % forventer en vekst på mellom 30 % og 50 %, og rundt 16 % forventer at inntektene vil være minst 50 % høyere. Når man sammenligner forventede inntektsstrømmer for dette året med 2019, forventer 92 % inntektsvekst.

En sentral årsak til optimismen er at 90 % forventer at beleggsprosentene på hotellene de jobber for vil være høyere i år enn i 2022 – 18 % spår at de vil være «betydelig høyere». På spørsmål om andre grunner til optimisme rundt inntektsvekst, sier 70 % at det skyldes det økende antall personer med høy nettoformue. 57 % sa at det var fordi folk generelt ønsker å bruke mer på ferien etter pandemien. 39 % sa at det er fordi opplevelsen av luksushotellmarkedet er blitt bedre og 33 % sa at det var på grunn av at gjesteopplevelsen ble mer personlig.

Men selv om inntektene forventes å stige, sier alle respondentene at de totale kostnadene for luksushotellmarkedet vil være høyere i 2023 enn i fjor. 24 % forventer at de er minst 30 % høyere.

Powered by Labrador CMS