Hotell

Hotel Kämp i Helsinki skal totalrenoveres og oppgraderes til øverste nivå for luksussegmentet.

Nordic Choice med milliardinvestering

Det ikoniske luksushotellet Hotel Kämp i Helsinki skal totalrenoveres. I tillegg eksporteres suksesskonseptet Hobo i Stockholm til Oslo og København.

Publisert Sist oppdatert

20. mars kunne Petter A. Stordalen avsløre at Hotel Kämp i Helsinki skal renoveres og oppgraderes til øverste nivå for luksussegmentet. Renoveringen starter i fjerde kvartal inneværende år og forventes ferdig i slutten av 2025. Resultatet blir et totalrenovert hotell som kan møte fremtidens krav og behov innenfor luksussegmentet.

– Hotel Kämp er en kronjuvel i det nordiske tilbudet av hotellopplevelser. Hotellet er internasjonalt anerkjent for å tilby sine gjester fantastiske opplevelser. Nå er det på tide å gi hotellet en ordentlig oppgradering for fortsatt å kunne møte, og helst overgå, gjestenes forventninger. Samtidig skal renoveringen gjøres med stor respekt for hotellets og byggets historie, sier Petter A. Stordalen, som overtok hotellgruppen Kämp Hotels i 2019.

Eksporterer hotellsuksess

Samtidig kunne Stordalen fortelle at livsstilshotellet Hobo Stockholm skal etableres i alle hovedsteder i Norden. Det urbane og rebelske konseptet, som er mer kjent for popup-klubber og lokale mikrobryggeriøl, enn concierge og fine dining, har på rekordtid blitt en stor suksess. Hotellets unike design ble til i samarbeide med prisbelønte Studio Aisslinger i Berlin, som også får oppdraget i å designe tre nye hotell i Norden - alle med lokalt særpreg.

I Finland skal eksisterende GLO Hotel Kluuvi stenges for en fullstendig transformering til Hobo Helsinki. Hotellet får 184 hotellrom, som skal stå klare i begynnelsen av 2024. I tillegg kommer restaurant, bar, livescene og en kreativ arena for møter, eventer, pop-ups og workshops.

I Norge åpner Hobo Oslo i krysset mellom Karl Johans gate og Dronningens gate i 2025. I tillegg jobbes det for fullt med å lansere Hobo København.

– Det deilige med Hobos konsept er at det ikke er noen mal for hva eller hvordan et Hobo skal være. Det er konstant i utviklingsmodus og speiler hvordan byen utvikler seg. Samtidig skal Hobo alltid beholde sin kjernemuskulatur: Å redefinere hva et hotell kan og skal være. Den satsingen vi nå gjør på Hobo i de ulike hovedstedene, vil tilføre nye, levende møteplasser for byene, både gjestene som bor rett rundt hjørnet og de som kommer fra den andre siden av jordkloden, sier Stordalen.

Satsingen i Helsinki gjøres i nært samarbeid med byggeier Ilmarinen. I Oslo er prosjektet et samarbeid med Eiendomsspar og Mette Borge Eiendom.

Powered by Labrador CMS