Hotell

Illustrasjonsbilde: The Thief

Økning i hotellovernattinger også i februar

Antall hotellovernattinger økte med 19 prosent i februar i år, sammenlignet med februar i fjor. Nivået er fremdeles noe lavere enn i februar 2020.

Publisert Sist oppdatert

­Totalt var det 2,1 millioner overnattinger på norske hotell, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem i februar i år, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Tallene viser at det var 1,5 millioner norske og 577.000 utenlandske hotellovernattinger i februar i år – som er en økning på henholdsvis 17 og 24 prosent fra februar 2022.

– Hotellene i storbyene bidro mest til oppgangen. Én av fem hotellovernattinger var i Oslo, og en annen femdel var i reiselivsregionene Bergensregionen, Trondheim og Romerike, sier seniorrådgiver Kristin Aasestad i SSB.

Oslo hadde den største økningen med over en dobling av utenlandske overnattinger, sammenlignet med februar i fjor, mens norske overnattinger økte med 36 prosent.

Samtidig peker SSB på at sammenligningen med februar i fjor blir gjort med en måned der det fortsatt var pandemirestriksjoner ettersom de siste restriksjonene ble opphevet i midten av februar.

– Hotellene som var stengt i fjor, har vært i drift i år, understreker Aasestad.

Sammenlignet med februar 2020 var det 5,9 prosent færre norske hotellovernattinger og 13 prosent færre utenlandske i februar i år.

Powered by Labrador CMS