Det var 6,3 millioner utenlandske overnattinger ved norske overnattingsbedrifter i sommer, noe som er ny rekord.

Rekord i antall turistovernattinger i sommer

Norske overnattingsbedrifter har lagt bak seg en rekordgod sommer med solid økning i antallet overnattinger. I juni, juli og august var det 2,9 prosent flere overnattinger sammenlignet med samme periode i fjor.

Publisert

I juni, juli og august i år var det 16,7 millioner overnattinger ved kommersielle overnattingsbedrifter i Norge, viser tall fra SSBs overnattingsstatistikk. Det var 10,4 millioner norske overnattinger, en økning på 2,8 prosent sammenlignet med sommeren i fjor. I tillegg var det 6,3 millioner utenlandske overnattinger, det høyeste tallet for utenlandske overnattinger som er målt for sommermånedene i statistikken. Dette var en økning på 3,1 prosent sammenlignet med året før.

 Flere til Nordland, Oslo og Vestland

I nesten alle fylket var det økning i overnattinger i sommermånedene i år, sammenlignet med i fjor. Nordland var fylket med den største økningen, der var det litt over 1,3 millioner overnattinger, en økning på 143.000 sammenlignet med fjorårets sommer. I Nordland var det om lag like mange norske som utenlandske overnattinger. Det var de utenlandske overnattingene som bidrog mest til økningen.

 Oslo er fylket med nest størst økning i antallet overnattinger denne sommeren. Her var det litt over 2,2 millioner overnattinger, 89.000 flere enn i fjor, en økning på 4,2 prosent. Her var økningen i antallet norske og utenlandske overnattinger om lag lik.

I Vestland fylke var det 88.000 flere overnattinger i juni, juli og august, med totalt 2,8 millioner overnattinger. Dette utgjorde en økning på 3,3 prosent sammenlignet med sommeren i fjor. Nordmenn sto for hele veksten i antallet overnattinger.

 På den annen side hadde de to fylkene Agder og Vestfold en nedgang i antallet overnattinger i sommer på henholdsvis 5,5 prosent og 4,9 prosent, og bidrog således til å dempe den samlede økningen for overnattinger.

 Økning for august

I august i år var det nesten 5,3 millioner overnattinger ved de kommersielle overnattingsbedriftene. Det er 189.000 flere enn i august i fjor, en økning på 3,7 prosent. Det var hotellene og campingplassene som bidrog mest til økningen.

 

Powered by Labrador CMS