Annonse

Italienske råvarer på menyen i bocuse d'or europe


Når "Årets kokk", Christian André Pettersen, skal i ilden i Bocuse d’Or Europe, 12. juni, skal fatretten være en hyllest til det italienske kjøkkenet. Hovedråvarene i tallerkenretten er osten Castelmagno DOP og egg. Startrekkefølgen i konkurransen er også klar og Team Norway skal i aksjon på konkurransens annen dag.

- I to måneder har commis Håvard André Josdal Østebø, coach Gunnar Hvarnes og jeg stått på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell og øvd på fatretten. Vi har blitt kjent med råvarene og jobbet med å få frem de beste smaksopplevelsene, så det blir spennende å begynne på nye utfordringer, sier Christian André Pettersen.

Råvarene til fatretten skal være kjøtt fra Fassona Piemonte-okse, kalvebrissel og Sant' Andrea som er en spesiell type risottoris fra Piemonte.

- Fatoppgaven er lagt opp til å hedre den italienske måten å lage og servere mat på. Samtidig er den geografiske identiteten veldig viktig, så Christian André Pettersen setter sitt personlige og nasjonle preg i sine retter, forteller coach Gunnar Hvarnes.

Råvarene til tallerkenretten skal være osten Castelmagno DOP og egg. I tillegg skal 50 prosent av retten bestå av frukt eller grønnsaker.

- Vi er veldig fornøyd med oppgaven. Osten blir en veldig spennende utfordring og vi er i full gang med å utvikle retten, sier Hvarnes.

Både tallerkenretten og fatretten skal serveres til konkurransens 15 dommere.

Bocuse d’Or Europe arrangeres i Torino i Italia 11. og 12. juni. Team Norway, med kandidat Christian André Pettersen i spissen, skal i aksjon som nummer fem på konkurransens annen dag.

Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes. Bent Stiansen er president for teamet, og også Norges dommer under europafinalen.

Foto: Team Norway. Kredit: Fredrik Ringe

 

Annonse
Annonse
Annonse