Annonse

Ny aktør i nordisk hotellbenchmarking

En ny aktør er på full fart inn i markedet for hotellbenchmarking. Etter alle solemerker blir samtlige av de store nordiske hotellkjedene kunder hos Benchmarking Alliance. Det vil i praksis bety at STR Global mister hele dette markedet.

 Det har ryktes i noen måneder at Benchmarking Alliance har store ting på gang i Norden, og nylig kunne selskapet meddele at Nordic Choice Hotels hadde signert en toårig avtale. Etter det HRR erfarer har alle de store kjedene planer om å følge Choice og ta i bruk det såkalte Hotel Trends.

- Ja, her gjelder prinsippet ”alle eller ingen”. Og med alle mener jeg minimum de aller fleste, forteller Jorunn Svidal, som er Director of Revenue Management i Thon Hotels. Hennes kjede er blant de som er på full fart inn hos den nye aktøren.

- Vi har ikke signert en endelig avtale ennå. I første omgang har vi inngått en intensjonsavtale, det betyr at vi er igang med en testfase. Det meste tyder på at vi kjører igang, men vi må ta forbehold om at ting fungerer, sier hun.

Thon har fortsatt avtale med STR Global og dermed må hotellene inntil videre rapportere til begge aktørene. Svidal regner med at en endelig avklaring vil komme i vinter og at Thon Hotels terminerer avtalen med STR Global rundt april/mai – gitt at systemene rundt Benchmarking Alliance fungerer.

- Det er brukervennlig for hotellene, blant annet visuelt. På hovedkontor-nivå blir det en stor forbedring. Etterhvert kan vi foreta benchmarking på flere ulike nøkkeltall og omsetningsparametere, bl.a. F&B.

Og nettopp evnen til innovasjon fra Benchmarking Alliance fremheves av Nordic Choice Hotels.

- Benchmarking Alliance representerer nytenkning og tilbyr muligheter for å arbeide med benchmarking på andre områder innen bransjen enn kun hotellrom, fastslår Carl Oldsberg, Vice President Revenue & Distribution i Nordic Choice Hotels, i en pressemelding. I likhet med sin kollega i Thon, Jorunn Svidal, er Oldsberg opptatt av at den nordiske utbredelsen blir stor.

- Vi ser frem mot at resten av bransjen stiller seg bak initiativet, slik at vi får et bransjeledende benchmarkingverktøy på plass på det Skandinaviske markedet, sier Oldsberg.

Peter Wiederstrøm, Wiederstrøm Hotel Consulting

Annonse
Annonse
Annonse