Diverse

Lokal mat og drikke på smak 2017

Publisert Sist oppdatert
SMAK 2017 har åpnet dørene, og HANEN arrangerer egen stand med lokale mat- og drikkeprodukter fra hele Norge.SMAK 2017 arrangeres på Norges Varemesse 7. - 10. februar, og er Nordens ledende møteplass for nettverksbygging, handel og verdiskaping innenfor matbransjen. Daglig leder i HANEN, , sitter i hovedkomiteen for SMAK 2017. Han fokuserer på viktigheten av å løfte frem de mindre aktørene i matbransjen under messen. I dag representerer den lokale mat- og drikkeproduksjonen i Norge en årlig verdiskapning på 500 millioner kroner. I 2025 forventes det at dette tallet øker til hele 10 milliarder kroner.- I tillegg til å promotere produkter, er det også mye å lære på en messe som SMAK. Hva er markedet opptatt av, hvilke spørsmål ønsker potensielle kunder svar på, og hva gjør andre produsenter for å lykkes? Dette er problemstillinger det er viktig å lære mer om, og som man får mer kunnskap om ved å delta på SMAK 2017, sier Bucher-Johannessen.SMAK-messen arrangeres hvert tredje år, og HANEN deltok også med egen stand i 2014. Dette var svært vellykket, og flere av årets deltagere var også med forrige gang. Blant dem er , som produserer kaldrøkt laks etter gamle tradisjoner. Daglig leder, , ser frem til å markedsføre produktene sine overfor potensielle innkjøpere i matbransjen.- Vi var svært fornøyde med vår deltagelse på HANENs stand under SMAK 2014, og ønsker derfor å delta denne gangen også. I 2014 traff vi mange potensielle kunder og fikk svært gode tilbakemeldinger fra publikum. Under årets messe ønsker vi å markedsføre oss overfor både HoReCa og dagligvaremarkedet, ettersom vi både har kapasitet til å øke produksjonen, samt en distribusjon som fungerer godt, sier Gro Tveit Sveen.HANENs stand byr på mange spennende bedrifter som produserer lokale mat- og drikkespesialiteter av høy kvalitet. Følgende aktører deltar: , og .- SMAK 2017 er en flott arena for disse aktørene å vise bredden og mangfoldet innen lokal mat- og drikkeproduksjon. Ved siden av at produsentene får vist frem produktene sine, er SMAK 2017 også et utmerket sted å knytte gode kontakter – for eksempel innenfor reiselivet, avslutter Bucher-Johannessen.
Bernt Bucher-JohannessenSvanøy RøykeriGro Tveit SveenNettverksbyggingBamsrudlåven, DyreGård, Grøndalen gård, Grønvik Gard, Lokalmat.no, Myklebust HvalprodukterRørosmat, Safteriet, SkreppaSvanøy RøykeriBilde: Bamsrudlåven. Foto: Sigve Aspelund
Powered by Labrador CMS