I august hadde Norwegian 2 369 469 passasjerer, mens Widerøe hadde 340 995 passasjerer.

2,7 millioner passasjer for Norwegian konsernet i august

I august hadde Norwegian 2 369 469 passasjerer, mens Widerøe hadde 340 995 passasjerer. Totalt hadde konsernet 2 710 424 reisende. Den positive sommeren fortsatte med en 10 prosents økning i passasjerer fra august i fjor. Norwegians fyllingsgrad økte noe i en måned som også hadde en kapasitetsøkning på 11 prosent.

Publisert

– Jeg er fornøyd med at den positive trenden fra juli fortsatte i august. Vi har hatt en markant økning i kapasitet og samtidig klart å øke både fyllingsgrad og inntekt per passasjerkilometer fra august 2023. I tillegg vil jeg takke alle våre kolleger for innsatsen de har lagt ned gjennom sommeren, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Kapasiteten (ASK) i Norwegian var 3 899 millioner setekilometer, en økning på 11 prosent fra samme periode i fjor. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var 3 341 millioner setekilometer, også opp 11 prosent fra august 2023. Fyllingsgraden økte med 0,4 prosentpoeng fra august 2023 og endte på 85,7 prosent. I august ble 99,5 prosent av oppsatte flyvninger gjennomført. Punktligheten, målt i antall avganger innen 15 minutter av ordinær tid, var på 76,5 prosent, ned 5,9 prosentpoeng fra august i fjor. Allikevel ankom hele 95,9 prosent av alle flyvninger innen 60 minutter etter oppsatt landingstidspunkt. Norwegian hadde i gjennomsnitt 86 fly i drift i august.

Positiv bookingtrend

Norwegian melder også om gode bookingtall for høsten og vinteren. Med lansering av flere spennende ruter i et allerede omfattende nettverk, kan mye tyde på at det blir en travel høst for selskapet.

– Norwegians høstsalg ble godt mottatt av kundene. Det er gledelig å se positive bookingtall inn i høst- og vintersesongen, som byr på en god blanding av populære ruter og nye, spennende reisemål. Høstferieukene begynner å se travle ut, og flyvningene til de mest populære feriedestinasjonene fylles raskt fremover, sier Geir Karlsen.

Widerøe leverte sterke augusttall med en 8 prosents økning i passasjerer. De melder også om en solid bookingtrend for de kommende månedene på tvers av sitt nettverk.

Widerøe hadde en kapasitet (ASK) på 194 millioner setekilometer i august. Faktisk passasjertrafikk (RPK) var 148 millioner setekilometer, mens fyllingsgraden var på 76,5 prosent, en økning på 3,9 prosentpoeng fra august i fjor.

Powered by Labrador CMS